<< Μεγάλη αιτία της έξαρσης η νυχτερινή διασκέδαση>> Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Γιατί εκτιμά ότι η διασκέδαση θεωρείται η μεγάλη αιτία της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού – Τι είπε για την ανάγκη εμβολιασμού.
Τη νυχτερινή διασκέδαση «έδειξε» ως βασική αιτία της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σήμερα (17/8) για την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών.

«Είμαστε μακριά από την κορύφωση, γιατί συνεχίζει να υπάρχει κινητικότητα», είπε αρχικά σε δηλώσεις του στο Mega ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι «η μεγάλη αιτία της έξαρσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Οι νέοι ξεφαντώνουν όπως πριν τον κορωνοϊό. Όταν δεν είμαστε εμβολιασμένοι τα ανθρώπινα πράγματα είναι πρόβλημα. Όταν είμαστε στο μπαράκι δεν φοράω τη μάσκα μου και δεν κάθομαι στα 2 μέτρα από τον άλλον. Η μεγάλη αύξηση που έχουμε είναι σε μικρές ηλικίες. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε χάσει πέντε νέους ανθρώπους 18 – 39 ετών όλοι ανεμβολίαστοι και δεκατέσσερις είναι διασωληνωμένοι. Έχουμε 94 ανθρώπους νεκρούς σε αυτές τις ηλικίες (συνολικά). Ο νέος δεν είναι άτρωτος. Έχουμε ένα παιδάκι διασωληνωμένο, ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω αν δεν εμβολιαστούμε».

Ακόμη αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόζονται και υπογράμμισε ότι «υγειονομικά το σωστό είναι ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια με ανεμβολίαστους. Με βάση τα στοιχεία από τις ΗΠΑ σε 164 εκ. εμβολιασμένων έχουμε 1.500 θανάτους. Αν εμβολιάσουμε 10 εκατ. Έλληνες θα χάσουμε 90 ανθρώπους από κορωνοϊό και 430 θα νοσηλευτούν».

«Τα νυχτερινά κέντρα/μπαρ θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Ο άλλος θα πρέπει να έχει ως κίνητρο, αν θέλει να διασκεδάσει, θα πρέπει να εμβολιαστεί. Θα έπρεπε να ισχύσει και εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους. Δεν εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εφευρεύθηκε και το επάγγελμα του τσιλιαδόρου που όταν έρχεται έλεγχος λέει στους πελάτες να κάτσουν», είπε ακόμη και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, προτείνοντας να διενεργείται κάποιο τεστ για τους ανεμβολίαστους.

«Το συχνότερο που ακούω – από τους αντιεμβολιαστές – είναι “δεν έχει δοκιμαστεί μακροχρόνια το εμβόλιο”. Η απάντησή μου είναι “κάποιος που κόλλησε τον κορωνοϊό και γιατρεύτηκε, ξέρει τι θα του συμβεί σε 4 χρόνια;ˮ», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.