Θεραπεία γονιμότητας με αναγέννηση ωοθηκών

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΡΟΩΡΗ
ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ KAI ΤΙΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ.

Πιθανόν έχεις ακούσει για τη θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες ή PRP. Ανήκει στις θεραπείες
της Αναγεννητικής Ιατρικής και χρησιμοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ, στην Καρδιοχειρουργική, την Πλαστική Χειρουργική, την Ορθοπεδική Χειρουργική και την Οδοντιατρική. Αυτό που σίγουρα, όμως, δεν γνωρίζεις είναι ότι τελευταία χρησιμοποιείται και στην Ιατρική Γονιμότητας. Ο Dr. Γιάννης Περιστέρης, Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος, που ασχολείται κυρίως με θέματα υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης, λαπαροσκοπικής χειρουργικής αλλά και με τον προγεννητικό έλεγχο, απαντά σε 5 καίριες ερωτήσεις σχετικά με τη νέα αυτή θεραπεία.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ;

Τα αιμοπετάλια περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό από κρίσιμες πρωτεΐνες, αυξητικούς παράγοντες, χημοκίνες, κυτταροκίνες και άλλους βιοενεργούς παράγοντες που εκκινούν και ρυθμίζουν βασικές πτυχές της φλεγμονώδους διαδικασίας, με αποτέλεσμα την επούλωση των πληγών με φυσικό τρόπο. Με βάση αυτήν τους την ιδιότητα, δημιουργήθηκε η θεραπεία Platelet-Rich Plasma (PRP), που είναι πλάσμα του αίματος το οποίο, με κατάλληλη επεξεργασία, εμπλουτίζεται σε αιμοπετάλια 4 φορές περισσότερο, για να αποκτήσει θεραπευτικές ιδιότητες.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ;

Με τη θεραπεία Pure PRP II χρησιμοποιούνται συστατικά του αίματος της ίδιας της γυναίκας, για την επιδιόρθωση και την αναγέννηση των τραυματισμένων και εκφυλισμένων στοιχείων των αναπαραγωγικών της οργάνων και συγκεκριμένα των ωοθηκών.
Η μέθοδος συνήθως εφαρμόζεται σε σοβαρές βλάβες ή τραυματισμούς, που απαιτούν πιο ενισχυμένη θεραπεία, και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέου, υγιούς ιστού, κάτι το οποίο καταργεί την ανάγκη του χειρουργείου για την αποκατάσταση προβλημάτων των ωοθηκών.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ PRP ΚΑΙ ΤΟΥ PURE PRP II;

Το Pure PRP II είναι ένα είδος PRP που περιέχει ακόμα πιο υψηλές συγκεντρώσεις αυξητικών παραγόντων, χωρίς, όμως, την παρουσία ερυθρών αιμοσφαιρίων, και χρησιμοποιείται ως θεραπεία υπογονιμότητας για την αναγέννηση των ωοθηκών.
Οι συγκεντρώσεις των αιμοπεταλίων και των αυξητικών παραγόντων που επιτυγχάνονται από το Pure PRP II είναι 7-9 φορές πάνω από τη βάση του PRP, ενώ η απόδοσή του φτάνει από 80% έως 98%.

ΠΩΣ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ;

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε προβλήματα όπως η ωοθική ανεπάρκεια λόγω πρόωρης εμμηνόπαυσης ή όταν δεν υπάρχει καλή ανταπόκριση στις θεραπείες γονιμότητας κατά την εξωσωματική, δηλαδή όταν δεν παράγονται αρκετά ωάρια. Κάνοντας έγχυση του Pure PRP II στις ωοθήκες, δημιουργούμε αναγέννηση του
ωοθηκικού ιστού. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ωορρηξία. Έπειτα μπορεί να γίνει γονιμοποίηση είτε με φυσικό τρόπο είτε με συλλογή ωαρίων και στη συνέχεια εξωσωματική γονιμοποίηση, κάτι που εξαρτάται από το πρόβλημα κάθε γυναίκας.

ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;

Ήδη τους τελευταίους 10 μήνες τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, σε γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση ή αποτυχημένες προσπάθειες
εξωσωματικής, που τώρα κυοφορούν!

 

Θεραπεία γονιμότητας με αναγέννηση ωοθηκών | fthis.gr

DR. Γιάννης Περιστέρης,
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ –
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
www.peristeris.gr