Κορωνοϊός: Οι «εμβολιασμοί – μαϊμού» φέρνουν αυστηρούς νόμους

Άνθρωποι έπαιρναν πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού ενώ δεν είχαν πάει καν στο εμβολιαστικό κέντρο

Ο Γιώργος Αυτιάς αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υγείας πως «Έρχεται ειδικός νόμος για μαϊμού εμβολιασμούς. Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τους μαϊμού εμβολιασμούς και τις ψεύτικες βεβαιώσεις περί νόσησης»

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ζήτησε έρευνα και ενημέρωση της Εισαγγελίας αναφορικά με τα περιστατικά «μαϊμού εμβολιασμών».

Οι αποκαλύψεις άλλωστε ήταν εξοργιστικές. Άνθρωποι που δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εμφανίζονταν ως εμβολιασμένοι. Εμβόλια έκαναν φτερά.

Η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης είναι μία διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας που κατηγορείται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον κορωνοϊό, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Έρευνα της υπόθεσης, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι μόνο τον Αύγουστο, 47 άνθρωποι πήραν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν εμβολιαστεί, χωρίς να έχουν πάει καν στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που έπρεπε να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφονται από γιατρό. Αυτά τα έγγραφα δεν είχαν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Πλεύρης είπε ότι “επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.”

πηγή vradini