Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Επικρατέστεροι οι Χρήστος Στυλιανίδης και Ευάγγελος Τουρνάς

Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργός και υφυπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα στις 11:30 θα γίνει γνωστή η ηγεσία στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργός και υφυπουργός;
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει επιλέξει τον πρώην Κύπριο επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Μία θέση την οποία ο κ.Στυλιανίδης αναμφίβολα γνωρίζει πολύ καλά.

Ο 63χρονος πολιτικός έχει διατελέσει επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα πολιτικής προστασίας. Από το 2014 ως και το 2019 βρισκόταν στη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου επιφορτισμένος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και συντονιστής για τον έμπολα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αυτή την περίοδο ο κ. Στυλιανίδης είναι ειδικός, άμισθος, σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. Διετέλεσε Βουλευτής Κύπρου από το 2006 ως και το 2013 ενώ έχει χρηματίσει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις κυβερνήσεις Κληρίδη και Αναστασιάδη. Το 2014 εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής ωστόσο παραιτήθηκε έπειτα από τέσσερις μήνες, ώστε να αναλάβει τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Σε ό,τι αφορά τον υφυπουργό, αυτός θα είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς, ένας πτέραρχος εν αποστρατεία με τεράστια εμπειρία και πάνω από 4.000 ώρες πτήσης.

Γεννήθηκε στα Χανιά. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980. Ο Πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015

πηγή  vradini.gr