Αισιοδοξία για έσοδα άνω των 9 δισ. ευρώ από τον τουρισμό

Οι ξένοι επισκέπτες ξόδεψαν φέτος περισσότερα στη χώρα μας, ενώ ορισμένοι προορισμοί ξεπέρασαν τον Αύγουστο σε αφίξεις και τα νούμερα του 2019 – Θετικό το πρόσημο και στο ξεκίνημα του φθινοπώρου
Mε βασικό σενάριο πλέον το 50% των εσόδων του 2019, ή αλλιώς τα 9 δισ. ευρώ και τον πήχη ακόμη παραπάνω εφόσον κυλήσει ομαλά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, κινείται τώρα ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος παραμένει και στο ξεκίνημα του φθινοπώρου σε θετικό πρόσημο.

Η αισιοδοξία του κλάδου τη δεδομένη στιγμή στηρίζεται στο γεγονός ότι σχεδόν το 60% των εισπράξεων από τον εισερχόμενο τουρισμό έρχεται μέσα στο πολύ δυνατό τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, λόγω και του διαχρονικού ζητήματος της έντονης εποχικότητας στην Ελλάδα, που όμως φέτος, τελικά, λειτουργεί προς όφελος του… ταμείου: την τελευταία χρονιά της κανονικότητας και των ρεκόρ, το 2019, οι εισπράξεις μόνο του Αυγούστου ανέρχονταν στα 4,2 δισ. ευρώ και συνολικά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου στα 10,7 δισ. ευρώ, από το σύνολο των ετήσιων εσόδων των 18,2 δισ. ευρώ του 2019.

πηγή  protothema.gr