Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: Ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας του 20ού αιώνα

Αποχαιρετούμε σήμερα όπως του αξίζει, τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ού αιώνα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Χανιά της Κρήτης, για τον μεγάλο δημιουργό, Μίκη Θεοδωράκη, είπε πως «Αποχαιρετούμε σήμερα όπως του αξίζει, τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ού αιώνα», ενώ συμπλήρωσε «Τα τραγούδια του θα τα σιγοψιθυρίζουμε και θα τα τραγουδάμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Κρήτη υποδέχεται σήμερα στο τελευταίο του ταξίδι τον μεγάλο οικουμενικό Έλληνα της Ρωμιοσύνης. Ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή γεμάτη πάθος και ένταση. Μετέτρεψε την μουσική από ατομική εμπειρία σε πρόταγμα για συλλογική δράση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, αλλά προπάντων της ενότητας των Ελλήνων.

Αποχαιρετούμε σήμερα όπως του αξίζει, τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ού αιώνα.

Τα τραγούδια του θα τα σιγοψιθυρίζουμε και θα τα τραγουδάμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, σε ανάμνηση αυτού του μεγάλου, του σπουδαίου, του μοναδικού Έλληνα της Ρωμιοσύνης».

πηγή cnn.gr