Επιχειρηματικό forum αυτοκινήτου, δίνει νέο στίγμα στη μετακίνηση του αύριο

 

Μήπως ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσει τη σημασία του ονόματος που του δόθηκε;

Είναι η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου ένα πεδίο για το οποίο είναι ξεκάθαρο το εγγύς και το απώτερο μέλλον;

Οι άνθρωποι του χώρου γνωρίζουν ξεκάθαρα τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν και να επενδύσουν, ή αντιμετωπίζοντας ριζοσπαστικές αλλαγές θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο που σκέφτονται;

Η είσοδος της ηλεκτροκίνησης είναι από μόνη της μια μεγάλη τεχνολογική αλλαγή, που φέρνει όμως μαζί της ένα τσουνάμι εξελίξεων και αλλαγές έκ βάθρων στην μετακίνηση του μέλλοντος.

Συνεπικουρούμενη από την εξέλιξη της επικοινωνίας και την είσοδο του 5G, η αυτόνομη οδήγηση έρχεται να αλλάξει δραστικά τη σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα το car sharing, δείχνει να παίρνει το δρόμο του πλέον στην εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης με το μέσο μετακίνησης και την ιδιοκτησία. Πέρα δε από τις τεχνολογικές εξελίξεις, η αγορά του αυτοκινήτου υποδέχεται το e–commerce, και μαζί αποχαιρετά τα παραδοσιακά κανάλια πώλησης, με τις παραδοσιακές Εκθέσεις και Συμβούλους Πωλήσεων.

Τέλος οι αλλαγές στο τεχνολογικό κομμάτι της αυτοκίνησης σχηματοποιούν ένα διαφορετικό τοπίο με νέες ανάγκες και απαιτήσεις όσον αφορά σε ανθρώπους, διαδικασίες και υποδομές.

Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Η νέα όμως πραγματικότητα στην αγορά του αυτοκινήτου είναι ακόμα απροσδιόριστη, και η λήψη των αποφάσεων για τις αλλαγές που απαιτούνται δύσκολη, όχι μόνον για τους καταναλωτές αλλά και για όσους διοικούν ή εργάζονται στον χώρο αυτό.

Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα σύνθετα ερωτήματα είναι εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση του αύριο. Στελέχη του χώρου του αυτοκινήτου, τα οποία συμμετέχουν στα οράματα και στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου

 Στις 4 Οκτωβρίου, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, η diaplous s.s.d.aLtd με την υποστήριξη του AUTOHAUSτου κορυφαίου εξειδικευμένου περιοδικού του χώρου του αυτοκινήτου, που ανήκει στο Springer Automotive Media και της TÜV SÜD Auto Partner, οργανώνει με την  συνδιοργανωτική αρωγή και την Αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου με θέμα τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου και της μετακίνησης αλλά και της αγοράς γύρω από αυτό.

Κύριοι ομιλητές περιεχομένου, τρία διακεκριμένα στελέχη του Γερμανικού χώρου του αυτοκινήτου:

O κύριος Jürgen Stackmann ο οποίος έχει διατελέσει CEO  και μέλος του Δ.Σ. της VW/Seat καθώς και της Ford Motor Germany, είναι πλέον κύριος ομιλητής του Institut für Automobilwirtschaft (IfA), αλλά και στέλεχος του diconiumτου κορυφαίου φορέα προώθησης της ψηφιακής τεχνολογίας στην αυτοκίνηση. Στις 4 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, ως κεντρικός ομιλητής στο Forum  εστιάζοντας στα εξής:

 • Η μελλοντική εικόνα της αυτοκίνησης
 • Επίδραση του e-mobility στις πωλήσεις και το after sales
 • Αυτόνομη οδήγηση – έρχεται το τέλος της οδήγησης;
 • Το τέλος της ιδιοκτησίας στην αυτοκίνηση, πόσο κοντά – πόσο μακριά;

Μαζί του θα βρίσκεται ο κος  Ralph Meunzel, διοικητικό στέλεχος του AutohausSpringer Automotive Media. Η εκδοτική επιχείρηση με αποκλειστικό αντικείμενο τη βιομηχανία του αυτοκινήτου, βρίσκεται στο Μόναχο, από όπου παρακολουθεί, καταγράφει και πληροφορεί την παγκόσμια αγορά για τις εξελίξεις στον χώρου του αυτοκινήτου της Γερμανίας τα τελευταία 30 χρόνια. Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, δεν θα είναι εκείνος που θα θέτει τις ερωτήσεις αλλά ο άνθρωπος που θα τις απαντήσει.

Τους εξέχοντες παρουσιαστές του υπό διαμόρφωση νέου τοπίου στη μετακίνηση, συμπληρώνει ο Patrick Fruth CEO του TÜV SÜD Auto Service, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης, εγκρίσεων τύπου νέων μοντέλων αυτοκινήτων και διενέργειας περιοδικών ελέγχων αυτοκινήτων στον κόσμο και στρατηγικό συνεργάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη γέννησή της στη Γερμανία. Από τη δική του αυτή σκοπιά, θα φωτίσει πτυχές της νέας κατάστασης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τις απαιτούμενες διασφαλίσεις.

Για την ήδη εφαρμοσμένη επόμενη ημέρα, με όραμα και συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καθώς και τις σκέψεις της CIVITAS (Sustainability and Smart mobility for All) ως αντιπρόεδρός της, πρόκειται στον εισαγωγικό του χαιρετισμό να κάνει αναφορά ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλος.

Κάθε στέλεχος του χώρου του αυτοκινήτου γνωρίζει την κρισιμότητα της σωστής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης, αναγνωρίζει ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να προβληματίσει ή και να σοκάρει, είναι όμως ο μόνος τρόπος για να γεννήσει τις νέες ιδέες που θα εξασφαλίσουν την επιτυχημένη προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Προσκαλούμε όλους τους ανθρώπους του τόσο σημαντικού για την οικονομία και την εξέλιξη του ανθρώπου χώρου, της αυτοκίνησης και των μεταφορών, να δώσουν το παρών στην εκδήλωση αυτή και να ψηλαφίσουν πρώτοι από όλους την νέα πραγματικότητα.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Διοικητές και στελέχη εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας
 • Διοικητές και στελέχη εισαγωγικών εταιρειών εξοπλισμού, ανταλλακτικών και χρωμάτων/βερνικιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
 • Διοικητές και στελέχη εταιρειών οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες προς εταιρείες αυτοκινήτου και μοτοσικλετών
 • Διοικητές και Στελέχη εταιρειών Leasing/Μακροχρόνιων μισθώσεων, Rent a Car/Bike, Ασφάλισης, Οδικής Βοήθειας κλπ
 • Διοικητές Κάθετων Μονάδων Αυτοκινήτου/Μοτοσικλέτας και Πωλήσεων, Υποστήριξης μετά την Πώληση (Συνεργείο – Φανοβαφείο)
 • Εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, τράπεζες, κλπ
 • Δημοσιογράφους του χώρου του Αυτοκινήτου/Μοτοσικλέτας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας
 • Κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει μια ευρύτερη εικόνα για το μέλλον που έρχεται
 • Φοιτητές και Σπουδαστές που ετοιμάζονται για την αγορά εργασίας και προσανατολίζουν τις σπουδές και τις εξειδικεύσεις τους


Κόστος Ατομικής Συμμετοχής
: € 295,-

(Περιλαμβάνει απεριτίφπλήρες γεύμα σε μπουφέ και δωρεάν στάθμευση στους χώρους της Λίμνης).

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:

          www.diaplous-ssda.gr