Ζαχαράκη – Οι διαφορετικές μορφές τουρισμού κλειδί για την ανάπτυξη

«Κινούμαστε πολύ καλύτερα στα έσοδα» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ αναφερόμενη στην πορεία της εφετινής τουριστικής κίνησης, τονίζοντας ότι η μέση δαπάνη ανά τουρίστα είναι πολύ πιο πάνω από το 2019.

Στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος πέρα από το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην επέκταση σε νέες κλειδί είναι η ανάπτυξη διαφορετικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας και ο ιατρικός τουρισμός, ο συνεδριακός, ο αθλητικός κ.λπ., τόνισε η κ. Ζαχαράκη.

Επιπλέον, γίνονται ανά την Ελλάδα προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης που αναδεικνύουν κι άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός και ο οινικός τουρισμός, σε σύνδεση με επισκέψιμα τυροκομεία, ζυθοπειία, ελαιοτριβεία κ.ά.. Αυτός που έρχεται για τον γαστρονομικό τουρισμό αφήνει 37% παραπάνω χρήματα από αυτό που θα άφηνε εάν δεν εμπλουτιζόταν η εμπειρία.

Για εφέτος θα έχουμε μια μικρή επιμήκυνση μέχρι και αρχές Νοεμβρίου ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς το επιτρέπει ο καιρός, ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού.

πηγή  in.gr