Γιατί το διαζύγιο είναι μερικές φορές ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας

Είναι καλή ιδέα να μείνετε παντρεμένοι για χάρη των παιδιών; Συχνά το λένε. Αλλά σήμερα αυτός δεν είναι πια ο χρυσός κανόνας. Και μάλιστα, πολλοί γονείς που χωρίζουν δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους.

Γιατί; Επειδή η παραμονή σε έναν γάμο που είναι τοξικός, συναισθηματικά ή σωματικά υβριστικός και στερείται αγάπης είναι ανθυγιεινό για εσάς και τα παιδιά σας.

Όταν οι γονείς είναι συνεχώς σε κακή διάθεση, θυμωμένοι και ενοχλημένοι, δυσαρεστημένοι από μια κακή σχέση, ήρθε η ώρα να το αφήσετε και να δώσει το παράδειγμα της αγάπης για τον εαυτό σας.

Ακόμα και οι ψυχολόγοι συχνά παραδέχονται ότι τα παιδιά συχνά τους λένε ότι οι γονείς τους θα ήταν καλύτερα να χωρίσουν. Γιατί όπως και να προσπαθείς να κρύψεις τα προβλήματά σου από το παιδί, τα καταλαβαίνει όλα. Επομένως, εδώ είναι πώς ένα διαζύγιο μπορεί ακόμη και να γίνει ένα καλό παράδειγμα:

1. Βοηθάτε το παιδί σας να μάθει να προσαρμόζεται σε απρόσμενες αλλαγές στη ζωή.

Δεν είναι το διαζύγιο που βλάπτει τα παιδιά, αλλά η σύγκρουση μεταξύ των γονέων μετά το διαζύγιο. Αλλά αν συνεχίσετε να εργάζεστε για τη σχέση σας ακόμη και μετά το διαζύγιό σας, τα παιδιά σας θα μάθουν επίσης να προσαρμόζονται στις αλλαγές. Ελαχιστοποιήστε τις συγκρούσεις και όλα μπορούν να πάνε καλά.

2. Το διαζύγιο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αρνητικότητα στο σπίτι.

Ό, τι κι αν σκεφτείτε, το παιδί αισθάνεται όταν υπάρχει μια τεταμένη σχέση μεταξύ των γονέων. Και συχνά τα παιδιά σε μια τέτοια κατάσταση απλά δεν θέλουν να πάνε σπίτι. Μπορούν ακόμη και να φύγουν από το σπίτι, να κάνουν παρέα για περισσότερο χρόνο, να ξεκινήσουν τη σχέση τους με το αντίθετο φύλο νωρίτερα, απλά να μην είναι στο σπίτι, όπου οι γονείς διαφωνούν πάντα.

3. Σώζετε τον εαυτό σας από μια κακή σχέση με το παιδί σας.

Όταν ένα παιδί βλέπει έναν γονέα σε μια διαμάχη, μπορεί να κάνει έναν από αυτούς ένοχους και να καταστρέψει τη σχέση μαζί του. Τα παιδιά συνήθως παίρνουν πλευρά: ο μπαμπάς ή η μαμά. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη σύγκρουση και να επιλύσετε ειρηνικά για να διασκορπιστείτε και να διατηρήσετε κανονικές σχέσεις.

4. Έτσι διδάσκετε στο παιδί σας προσωπικά όρια.

Όταν έχετε προσωπικά προβλήματα, δεν χρειάζεται να το πείτε στο παιδί σας για αυτά. Διαφορετικά, θα νιώσει υπεύθυνος να σας βοηθήσει, μπορεί πάλι να πάρει το μέρος ενός από εσάς. Ταυτόχρονα, το παιδί πιθανότατα έχει τις δικές του εμπειρίες και λόγω των δικών σας, μπορεί να μην το παρατηρήσετε.

5. Οι άνθρωποι μετά το διαζύγιο γίνονται συνήθως καλύτεροι γονείς.

Τέλος, δεν έχετε πλέον λόγο να μαλώνετε μεταξύ σας και μπορείτε να δώσετε τη δέουσα προσοχή στα παιδιά, να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

6. Δείχνετε στα παιδιά ότι είναι εντάξει να τα αφήσετε.

Εάν κάτι δεν λειτουργεί, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, μερικές φορές είναι εντάξει να το αφήσετε, όχι να πιέσετε.

πηγή soulpost