Σημαντική αναβάθμιση του αθλήματος και προσέλκυση πολλών νέων παιδιών που υπόσχονται λαμπρό μέλλον

Είναι κοινή η διαπίστωση και αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και όλους όσους το παρακολούθησαν, ότι η διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Open Water όλων των κατηγοριών & Masters, στα Άσπρα Σπίτια, στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Στις δηλώσεις τους, τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ και οι συνεργάτες τεχνικοί σύμβουλοι συμφώνησαν πως η διοργάνωση συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση του αθλήματος και στην προσέλκυση πολλών νέων παιδιών που υπόσχονται λαμπρό το μέλλον.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Αναγνωρίζουν όλοι ότι ήταν μια άψογη διοργάνωση, από κάθε άποψη. Οι αθλητές αυχαριστήθηκαν τον αγώνα τους, τα σωματεία ικανοποιήθηκαν απόλυτα με τις ιδανικές συνθήκες. Και φυσικά όπου χρειάζεται βελτίωση θα φροντίσουμε να γίνει και να διορθωθούν όλες οι λεπτομέρειες που χρειάζεται ώστε του χρόνου να έχουμε ακόμα σπουδαιότερη διοργάνωση που θα είναι γιορτή για την Ανοιχτή Θάλασσα και για όλους τους συντελεστές. Ευχαριστούμε τους αθλητές, τους συλλόγους, τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και φυσικά τοον Δήμο. Οι πολλές συμμετοχές και η προβολή που έγινε (απευθείας μετάδοση και διαδικτυακά) θα δώσει κίνητριο να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά στο άθλημα, αλλά και θα βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τις ελληνικές θάλασσες».

Ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος του ΔΣ, έφορος κολύμβησης και μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Αποδεικνύουμε πολύ γρήγορα ότι μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση του αθλήματος. Κάναμε αρκετές αλλαγές, παρόλο που το χρονικό διάστημα ήταν πολύ μικρό και μας πίεζε. Είναι κάποια πράγματα τα οποία έχουμε σκεφτεί για τις επόμενες χρονιές ώστε να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο ο θεσμός των πρωταθλημάτων της μαραθώνιας κολύμβησης και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα έχουμε πολύ περισσότερους αθλητές -που αυτός είναι ο στόχος μας – και κατ’ επέκτασιν μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο τόπος ήταν φανταστικός. Ευχαριστούμε τον Δήμο για τις ιδανικές συνθήκες, η συνεργασία λειτούργησε άριστα και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Αναβαθμίζουμε το άθλημα με νέους ανθρώπους που έχουν ιδέες και όρεξη για δουλειά και προσφορά και με αλλαγές που θα μας φέρουν κοντά στις μεγάλες δυνάμεις παγκοσμίως. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθούμε και να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις από αυτές που είχαμε τον τελευταίο καιρό».

Το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος έφορος κολύμβησης Γιάννης Νάτσιος σημείωσε: «Τα Άσπρα Σπίτια είναι ένα ιδανικό μέρος που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα και μια διεθνή διοργάνωση. Αυτό ήταν έναν από τα πιο πετυχημένα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανοιχτής Θάλασσας που έχουν γίνει. Είναι το πρώτο που έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες και αυτό δεν πρέπει να το παραλείψουμε. Κύλησε με τον καλύτερο τρόπο, βοήθησε και ο καιρός και ολοκληρώθηκε με απόυη επιτυχία, Είναι μια δύσκολη εποχή, παρόλα αυτα ήταν μια πρόκληση για μας και σαν Ομοσπονδία και από δω συγκροτείται τελικά η ομάδα με τους τέσσερις κολυμβητές που θα πάνε στο Comen Cup 1-3 Οκτωβρίου στη Λάρνακα. Από κει και πέρα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο που ήταν δίπλα μας από την πρώτη μέρα που αποφασίσαμε να κάνουμε αυτούς τους αγώνες, την Οργανωτική Επιτροπή, όλους όσους ενεπλάκησαν στο διοργανωτικό κομμάτι, έδωσαν τα πάντα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από δω και πέρα θα κάνουμε τέτοιου επιπέδου αγώνες και θα τους φτάσουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο για να μην έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα».

Ο τεχνικός σύμβουλος μαραθώνιας κολύμβησης στην ΚΟΕ, ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης μας είπε: «Πληθαίνουν πλέον οι αθλητές που έχουν έρθει στη μαραθώνια κολύμβηση, ασχολούνται συστηματικά και συνεχίζουν αυτό που ξεκινήσαμε εγώ μαζί με κάποια άλλα παιδιά πριν από κάποια χρόνια (Αραούζου, Λυμπερτά κ.α.), με πρώτο τον Άλκη Κυνηγάκη. Ξεχείλισε ο ενθουσιασμός σε αυτό το πρωτάθλημα με πολλά παιδιά και σπουδαίο ανταγωνισμό και επιδόσεις. Θεωρώ ότι έχει μπει το νερό στ’ αυλάκι για να αναπτύξουμε και να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο το Open Water. Και οι προπονητές είναι πολύ ενθουσιασμένοι με τη διοργάνωση και τις συνθήκες που συνάντησαν. Βλέπω ότι γινόμαστε όλο και περισσότεροι στο άθλημα. Υπάρχει συναγωνισμός, αυτός θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις και σιγά σιγά οι διακρίσεις από τις μικρότερες ηλικίες. «Χτίζοντας», όμως, με αυτά τα παιδιά, θα γίνουν μια μέρα οι επόμενοι αθλητές που θα μας εκπροσωπούν σε Ευρωπαίκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα και θα έχουμε λαμπρό μέλλον».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

 

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής