11 υπέροχες ιστορίες που δείχνουν ότι οι βαθμοί στο σχολείο δεν αποδεικνύουν τίποτα στην ενήλικη ζωή

Πόσες φορές έχετε ακούσει να σας λένε ότι αν δεν διαβάσετε πολύ στο σχολείο, θα καταστρέψετε τη ζωή σας; Τελικά, όπως αποδεικνύεται, αυτό είναι τελείως λάθος.

Διαβάστε παρακάτω 11 ιστορίες, που αποδεικνύουν ότι η επιτυχία δεν βασίζεται σε καμία περίπτωση στους βαθμούς του σχολείου.

1. “Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο, αλλά τώρα δουλεύω με βασικούς πελάτες από την Google. Ήμουν ένα από τα 3 χειρότερα παιδιά στην τάξη μου και τελικά άλλαξα και σχολείο. Και οι άλλοι δυο τα πάνε καλά σήμερα, απ’ όσο ξέρω – είναι δημιουργικοί και επιτυχημένοι. Το χειρότερο παιδί από μια άλλη τάξη, που περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί, είναι σήμερα διάσημος τραγουδιστής.”

2. “Ο χειρότερος μαθητής της τάξης μου, έγινε ναυτικός μεγάλης απόστασης. Τον περασμένο χρόνο πήγε 2 φορές στη Λατινική Αμερική, έχει ταξιδέψει στον μισό πλανήτη και τώρα περιμένει το πρώτο του παιδί. Να θυμάστε πάντα: οι βαθμοί δεν σημαίνουν τίποτα.”

3. “Στο σχολείο ήμουν πολύ κακός μαθητής σε όλα, εκτός από τα μαθήματα της μουσικής και των καλλιτεχνικών. Τώρα δουλεύω για μια μεγάλη εταιρεία με έδρα τη Μαδρίτη. Έχω μια ασυνήθιστη δουλειά: είμαι μεσίτης κυκλοφορίας (αγοραστής μέσων ενημέρωσης). Επίσης, έχω μια σπάνια εξειδίκευση. Θα έμενα έκπληκτος αν μπορούσατε να βρείτε 100 από εμάς σε όλη την Ευρώπη. Διδάσκω ψηφιακό μάρκετινγκ σε ένα αναγνωρισμένο γυμνάσιο στην Ισπανία. Τώρα, θυμάμαι τον φιλόλογό μου, που μου έλεγε ότι δεν θα βρω μια δουλειά της προκοπής και γελάω!”

4. “Ο κακός μαθητής της τάξης μας εργάζεται ως νευροχειρουργός. Είχα κάποια προβλήματα όταν ήμασταν στο σχολείο και δεν μπορούσε να διαβάζει. Του άρεσε η χέβι μέταλ. Στην 3η γυμνασίου βοηθούσε τη μαμά του, που εργαζόταν ως συντάκτρια σε ένα περιοδικό μόδας. Αφού τελείωσε το σχολείο, πήγε σε ιατρικό κολέγιο, εργάστηκε ως γιατρός ασθενοφόρου και στη συνέχεια πήγε σε ιατρική ακαδημία. Αποφοίτησε και τώρα είναι ένας αναγνωρισμένος γιατρός. Ακόμα του αρέσει η χέβι μέταλ και παίζει σε ένα συγκρότημα.”

5. “Έχω ιδρύσει τη δική μου εταιρία. Άλλαξα 7 φορές σχολείο και οι βαθμοί μου πάντα ήταν χάλια. Ποτέ δεν μπορούσα να παρακολουθήσω μαθήματα που θεωρούσα βαρετά και στην 1η λυκείου σταμάτησα να πηγαίνω σε μερικά από αυτά. Σήμερα, όλοι οι συμμαθητές μου έχουν συνηθισμένες δουλειές: μάνατζερ, οδηγοί, πωλητές. Κανείς δεν ξεχωρίζει ανάμεσά τους.”

6. “Ο θείος μου ήταν πολύ κακός μαθητής, ειδικά στην χημεία. Ο καθηγητής του δεν τον άντεχε και του έλεγε ότι θα σκουπίζει πατώματα για να βγάζει τα προς το ζην. Χρόνια αργότερα, ο θείος μου κατάλαβε ότι η χημεία είναι ένας πολύ συναρπαστικός τομέας: άρχισε να αισθάνεται ότι ήταν το κάλεσμα στη ζωή του. Αποφοίτησε από το Χημικό με μια πολύ καλή πτυχιακή. Πρόσφατα, τον προσκάλεσαν να κάνει μια παρουσίαση σε ένα συνέδριο. Ενώ μιλούσε, παρατήρησε ότι υπήρχε μια αναστάτωση στις πίσω σειρές. Ήταν ο παλιός του δάσκαλος, που λιποθύμησε όταν τον αναγνώρισε.”

7. “Πάντα ήμουν τελευταίος στη βαθμολογία στο σχολείο. Όταν όμως τελείωσα, πήρα πτυχίο με άριστα και μετά και δεύτερο πτυχίο. Δούλεψα για 2,5 χρόνια σε μια μεγάλη εταιρία και μετά είχα τη δική μου επιχείρηση για 3 χρόνια. Τώρα, σκέφτομαι πώς μπορώ να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Μιλάω Ρώσικα και Κινέζικα, μαθαίνω βιολί και κάνω γιόγκα. Όλα αυτά μου έχουν αποδείξει ότι οι βαθμοί στο σχολείο δεν έχουν καμία σημασία.”

8. “Πολλοί από τους φίλους μου που είχαν χαμηλούς βαθμούς στο σχολείο, τώρα έχουν το δικό τους αυτοκίνητο και σπίτι. Έχουν παιδιά και οικογένεια. Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο με άριστα. Δουλεύω όλη μέρα και βγάζω τόσα, ώστε να πληρώνω το ενοίκιο. Δεν μένει τίποτα για διασκέδαση. Κάτι δεν πήγε καλά εδώ.”

9.“Μπορώ να διακρίνω από 3 μέτρα μακριά και μέσα από παγωμένο γυαλί, ότι η συλλογή μου από κλεψύδρες δεν είναι σε τέλεια σειρά. Παρατηρώ κάθε αλλαγή στο μακιγιάζ, τα ρούχα και τους τρόπους των φίλων και των γνωστών μου. Μπορώ να προσδιορίσω την ακριβή απόσταση των πραγμάτων από 600 μέτρα μακριά, με ακρίβεια 3 μέτρων. Μπορώ να προσδιορίσω την απόσταση ενός κινούμενου στόχου από τα 300 μέτρα. Όλα αυτά, χάρη στην επταετή εκπαίδευσή μου ως αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών. Στο σχολείο μετά βίας έπιανα τη βάση.”

10. “Υπήρχαν 3 πολύ κακοί μαθητές στην τάξη μου στο σχολείο. Ο ένας από αυτούς, ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα και μπόρεσε να βοηθήσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους. Ο δεύτερος, εργάζεται ως συντάκτης σε μια εφημερίδα. Ο τρίτος είμαι εγώ, ένας συγγραφέας πλήρους απασχόλησης σε ένα περιοδικό και αθλητικογράφος.”

11. “Μέχρι την δευτέρα λυκείου έπαιρνα συνέχεια πολύ κακούς βαθμούς και έμεινα πολλές φορές μετεξεταστέος. Από τότε έχουν περάσει 7 χρόνια. Χθες, προσέλαβα μια κοπέλα που ήμασταν στην ίδια τάξη. Είχε πάντα πολύ καλούς βαθμούς και πήρε πτυχίο με άριστα.”

πηγή  truelife