Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τους αντιεμβολιαστές γονείς που μηνύουν εκπαιδευτικούς

Οι πρόσφατες αντiδράσεις των γονέων αντιεμβολιαστων προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση για τις αντιδράσεις τους, κατά τις οποίες μηνύουν εκπαιδευτικούς και δεν τους επιτρέπουν να εφαρμόσουν τα μέτρα σχετικά με την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εν λόγω εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Η κυρία Γιαννακοπούλου αναφέρεται στο γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή εφαρμόσουν τον νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

πηγή  vradini