Ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος έγραψε ιστορία! Τερμάτισε πρώτος στο 39ο Σπάρταθλον! (video)

«Έγραψε Ιστορία» ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος!

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος ολοκλήρωσε την θριαμβευτική του πορεία προς τη Σπάρτη, γράφοντας τη δική του ιστορία στο «Σπάρταθλον» και στον ελληνικό αθλητισμό. Ο 39χρονος Αγρινιώτης δρομέας αναδείχθηκε νικητής στο 39ο «Σπάρταθλον», με χρόνο 21ώρ.57:20. Ο Ζησιμόπουλος έφθασε στο σημείο τερματισμού, το άγαλμα του Λεωνίδα στη λακωνική πόλη στις 04:57 το πρωί, φορώντας στους ώμους του την ελληνική σημαία.

Ο φανταστικός Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής στο 39ο Σπάρταθλον 2021, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στο Πάνθεον των πρωταγωνιστών ενός από τους πιο απαιτητικούς αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο. Περήφανο όλο το Αγρίνιο που ξενύχτησε για να τον δει θριαμβευτή!

Ο Αγρινιώτης υπεραθλητής είχε μιλήσει πριν τον μεγάλο του αγώνα στην εκπομπή “ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ” της τηλεόρασης του Αχελώου την προηγούμενη Δευτέρα και είχε αναφερθεί στον μεγάλο του στόχο, ο οποίος υλοποιήθηκε θριαμβευτικά!

Ο δρομέας, επονομαζόμενος και «El Fantasmo», έφθασε πρώτος στη Σπάρτη κάνοντας χρόνο 21:57:20, χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα μετά από 23 χρόνια και έγινε ο 3ος Έλληνας, μετά τον θρυλικό Γιάννη Κούρο και τον Κώστα Ρέππο που καταφέρνει αυτόν τον άθλο!

Ώρα 04:57:36 συνάντησε ο Φώτης Ζησιμόπουλος το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα, στη Σπάρτη.

Οι 3 πρώτοι άνδρες δρομείς που τερμάτισαν:

Φώτης Ζησιμόπουλος Ελλάδα
Radek Brunner Τσεχία
Milan Sumny Τσεχία

Οι 3 πρώτες γυναίκες δρομείς που τερμάτισαν:

Diana Dzaviza Αυστρία
Zsuzsanna Maraz Ουγγαρία
Noora Honkala Φινλανδία

 

Πηγή κειμένου και πληροφοριών: notopress.gr