Προγράμματα για παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες

Προσανατολισμένο πάντα στην εκπαιδευτική πρωτοπορία, φέτος το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια εστιάζει μέσω των προγραμμάτων του στην πανδημία και στις επιπτώσεις της στην εκπαίδευση. Το Κέντρο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013, έχει δώσει το στίγμα του καθώς περισσότεροι από 6.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματά του (ημερήσια, Σαββατοκύριακου, online και θερινά).

«Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, χρειάζεται να υποστηρίξουμε τους μαθητές με εξαιρετικό ακαδημαϊκό δυναμικό για να μην αυξηθεί η μαθησιακή ανισότητα που έχει εντοπιστεί από την έκθεση του ΟΟΣΑ σχετικά με την κατάσταση της εκπαίδευσης μετά την πανδημία», αναφέρει στην «Κ» η κ. Γεωργία Τσουλφά, διευθύντρια του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια / Center for Talented (CTY) Greece.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο σχεδιάζει προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, στις ικανότητες και στα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα του Κέντρου είναι Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και Θερινά, και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY).

Ηδη οργανώνονται οι εξετάσεις, οι οποίες φέτος θα διενεργηθούν σε 14 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου τον Οκτώβριο (ενδεικτικά 9-10/10 στη Θεσσαλονίκη και 16-17/10 στην Αθήνα) και τον Νοέμβριο 2021 και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams. Οι εξετάσεις θα είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.
Υποτροφίες
Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των χορηγών του. Συγκεκριμένα, φέτος το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά θα προσφέρει περισσότερες από 120 νέες υποτροφίες στους επιτυχόντες των εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

πηγή κατηιμερινι