Κινδυνεύει η Αθήνα από ολικό blackout στο ίντερνετ; (vid)

Όπως εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας και πρόεδρος της Internet Now, η Αθήνα αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα στις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής, επειδή δεν υιοθετήσαμε εγκαίρως το 5G ως χώρα.

Με oλικό blackout στο ίντερνετ, σε όλες τις συνδέσεις κινδυνεύει η Αθήνα, λόγω υπερφόρτωσης και μη κάλυψης των δικτύων 5ης γενιάς (5G).

Όπως εξήγησε στον Σκάι και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο Νίκος Βασιλάκος, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας και πρόεδρος της Internet Now, η Αθήνα αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα στις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής, επειδή δεν υιοθετήσαμε εγκαίρως το 5G ως χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πάροχοι αποφάσισαν να περάσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις, δηλαδή τη φωνή, από κλήσεις δεδομένων, γεγονός που τους έριξε την ποιότητα και την πιστότητα.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η οπτική ίνα είναι μεν το μέλλον, αλλά ο χαλκός είναι αναντικατάστατος, καθώς θα πρέπει πάντα να υπάρχει backup από ενσύρματα δίκτυα, σε περίπτωση που τα ασύρματα υποστούν κάποια βλάβη και πάψουν να λειτουργούν.

Δείτε το βίντεο

πηγή vradini