Στις τελετές για τα 450 έτη από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου η Κ. Σακελλαροπούλου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας για τα 450 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η ναυμαχία της Ναυπάκτου συγκαταλέγεται στις μεγάλες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας», δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου μετά τη δοξολογία και τη ρίψη στεφάνου στον Ενετικό Λιμένα Ναυπάκτου.

«Η συντριβή της ανίκητης μέχρι τότε τουρκικής αρμάδας από τον συμμαχικό στόλο των χριστιανικών κρατών της Ευρώπης, πριν από 450 χρόνια, ανέκοψε τη διείσδυση των Οθωμανών στο Ιόνιο και στη δυτική Μεσόγειο, γεγονός καθοριστικό για τη Δύση και με μεγάλη συμβολική σημασία για το υπόδουλο γένος.

«Ανέδειξε παράλληλα την ελληνική ναυτοσύνη, αφού πολλά πληρώματα περιλάμβαναν Έλληνες ναυτικούς, και αποτέλεσε την αφετηρία της μεγάλης ανάπτυξης της ελληνικής ναυτιλίας.

Τιμάμε την αυτοθυσία των χριστιανικών στρατευμάτων και τον ηρωισμό των Ελλήνων, που με τη συμμετοχή τους στη ναυμαχία απέδειξαν τη σταθερή προσήλωσή τους στην ιδέα της ελευθερίας», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια μετέβη στο Φετιχιέ Τζαμί και ξεναγήθηκε στην έκθεση φωτογραφίας «Μιγκέλ ντε Θερβάντες ή η λαχτάρα για ζωή» του φωτογράφου José Manuel Navia και επισκέφθηκε το βιβλιοπωλείο Adagio.

Τη Δευτέρα η κα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 19:45 στο Μουσείο Μπενάκη, για να κηρύξει την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις).

πηγή  kathimerini