Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει σκέψη για διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει αυτήν την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό και εν αναμονή των ανακοινώσεων Τσιόδρα.

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση με αναφορές στη χθεσινή τριμερή Σύνοδο η οποία, όπως είπε, ανέδειξε ξεκάθαρα και εμφατικά μηνύματα.

Οι θέσεις Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου ταυτίζονται στην καταδίκη της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας. Οι τρεις ηγέτες επαναβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους για συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Καταδικάζουν τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού χώρου και υπογραμμίζουν ότι το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του Δακτυλίου από την ερχόμενη Δευτέρα είπε πως θα γίνει προσπάθεια να μειωθούν τα εξαιρούμενα οχήματα ενώ ανακοίνωσε τη σύσταση δύο ειδικών ομάδων παρακολούθησης.

Επίσης, ανακοίνωσε πέντε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Μεταξύ αυτών: χρηματοδότηση της δημιουργίας 50.000 νέων θέσεων για βρέφη και νήπια σε παιδικούς σταθμούς και δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας στις οποίες οι άνεργες μητέρες θα αποτελούν προτεραιότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξεταστική σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να διενεργηθεί μία εξεταστική: «Είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας, θέλει να δραπετεύσει από τις ευθύνες στη δική του περίοδο που χαρακτηρίζεται από μια σειρά περίεργων και πολλαπλών συμπτώσεων για να μπορεί κανείς να το προσπερνά και να μην το ψάξει.

Η δική μας επιλογή είναι να ορίσουμε την ουσία αυτών που θέλουμε να διευρευνήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από αυτό, θα πάμε σε δύο εξεταστικές».

Αναφορικά με τις πρόσφατες πλημμύρες, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως γίνονται πολύ στοχευμένες προσπάθειες για αντιπλημμυρικά έργα, κάτι που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στη χώρα μας. «Στο μεσοδιάστημα μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο υποδομών που θέλουμε, η έμφαση δίνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων για να φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε όσο λιγότερες σκηνές σαν αυτές που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πανδημία και τα ενδεχόμενα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «δεν υπάρχει κάποια σκέψη για αλλαγή πλεύσης στα μέτρα». Αυτό που παρατηρείται όμως είναι ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση του ποσοστού των εμβολιασμών με τις βαριές νοσηλείες λόγω κορωνοϊού. Η πιθανότητα να νοσήσει βαριά κάποιος που έχει εμβολιαστεί είναι 20 φορές μικρότερη έναντι κάποιου συνανθρώπου μας που είναι ανεμβολίαστος.

Δείτε την ενημέρωση: