Κορωνοϊός – Live: Οι έκτακτες ανακοινώσεις Τσιόδρα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα από τον καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση:

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μαζί με την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα συνιστά ένα κοκτέιλ που ανησυχεί έντονα τους επιστήμονες, καθώς βλέπουν τις συνέπειές του στο σύστημα υγείας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες σημειώθηκε νέο άλμα στις μολύνσεις με 3.739 νέα κρούσματα, τη στιγμή που και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι υψηλός με 356 ασθενείς να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ της χώρας.

Η χθεσινή καταγραφή κρουσμάτων αποτελεί την υψηλότερη που έχει καταγράψει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας από τις 20 Αυγούστου.

Τα μέτρα που εξετάζονται
Αυτή η αυξητική τάση βρέθηκε στο τραπέζι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκαν νέες παρεμβάσεις που θα αφορούν τις περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο με τη χρήση μάσκας να αποτελεί ένα από τα βασικά αντικείμενα της ατζέντας.

Ειδικότερα, εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η ενισχυμένη προστασία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τη χρήση διπλής μάσκας καθώς και η πιθανή απαγόρευση εκδηλώσεων με μεγάλο αριθμό ατόμων.

Πηγή  cnn.gr