Σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος του πρίγκιπα Φιλίππου με τη Νίνα Φλορ

Τον περασμένο Δεκέμβριο το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του πολιτικού γάμου στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας. Σήμερα, όμως, θα τελεσθεί και ο θρησκευτικός γάμος, στη Μητρόπολη Αθηνών, εκεί όπου είχαν παντρευτεί και οι γονείς του γαμπρού, τον Σεπτέμβριο του 1964. Ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας, πρίγκιπας Φίλιππος, θα περάσει το κατώφλι της εκκλησίας με την αγαπημένη του Νίνα Φλορ για τη γαμήλια τελετή, στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Λόγω της πανδημίας, στον ναό θα παρευρεθούν μόνον οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι, που δεν θα ξεπερνούν τους 50. Ωστόσο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος θα έχει στηθεί οθόνη για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μυστήριο και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, που έχουν μεταβεί στην Αθήνα από διάφορα μέρη του κόσμου. Χθες βράδυ έγινε και η προ του γάμου δεξίωση στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

simera-sti-mitropoli-athinon-o-gamos-toy-prigkipa-filippoy-me-ti-nina-flor0
Στη Μητρόπολη θα παρευρεθούν μόνο στενοί συγγενείς και φίλοι.

Το ζεύγος είχε αρχικά προγραμματίσει να τελέσει τον θρησκευτικό γάμο του αμέσως μετά τον πολιτικό. Ομως η πανδημία τούς άλλαξε πολλές φορές τα σχέδια και έτσι αναγκάστηκαν να τους τελέσουν διαδοχικά, με διαφορά λίγων μηνών. Στην πρώτη τελετή μόνοι μάρτυρες ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πατέρας της νύφης, Τόμας Φλορ.

Η Αννα-Μαρία και η Καταρίνα Φλορ παρακολούθησαν την τελετή από ένα παράθυρο εκτός της επίσημης αίθουσας. Τα λοιπά μέλη είχαν τη δυνατότητα να δουν το μυστήριο μέσω ζωντανής τηλεοπτικής σύνδεσης. Στην Αθήνα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και ο αποδεκτός αριθμός των παρισταμένων έχει αυξηθεί.

simera-sti-mitropoli-athinon-o-gamos-toy-prigkipa-filippoy-me-ti-nina-flor0

Η γαμήλια δεξίωση, μετά την τελετή, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, στο Ζάππειο. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με γεύμα στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδας αύριο, Κυριακή, εκεί όπου γιόρτασαν τον Σεπτέμβριο του 2014 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία τη χρυσή επέτειο του γάμου τους. O πατέρας της νύφης, Τόμας Φλορ, είναι Ελβετός, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας VistaJet, η οποία ναυλώνει τζετ για ιδιωτικές πτήσεις. H θυγατέρα του ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία του πατέρα της, αλλά σύντομα αποφάσισε να ανοίξει δικές της επιχειρήσεις.

Ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1986 και νονά στη βάπτισή του ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι προετοιμασίες για τον γάμο του στην Αθήνα διήρκεσαν πολύ, καθώς έπρεπε να σχεδιαστούν όλα με βάση τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας. Το καλοκαίρι το ζευγάρι γιόρτασε τον πολιτικό του γάμο με μια συγκέντρωση στο Κέμπριτζ και μια γαμήλια τούρτα σε μπλε και λευκό χρώμα.

πηγή kathimerini