Κορωνοϊός -Γκάγκα, Παπαευαγγέλου, Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας

Για την πορεία του κορωνοϊού και την επιχείρηση εμβολιασμού ενημερώνουν αυτή την ώρα οι αρμόδιοι, από το υπουργείο Υγείας.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η κ. Γκάγκα στην αρχή της ενημέρωσης σημείωσε ότι δυστυχώς σήμερα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ με μεγάλες αυξήσεις στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και άλλες περιοχές με τη διασπορά να φθάνει έως το 500%.

Επίσης αναφέρθηκε στο θάνατο δύο νέων ανθρώπων ηλικίας 39 και 27 ετών ενώ σημείωσε ότι στην εγκυμοσύνη πρέπει να εμβολιαστούμε νωρίς και ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος.

Πρέπει πέρα από την Πολιτεία να φροντίσουμε όλοι να περιορίσουμε το κύμα της πανδημίας, με τα μέτρα υγειινής και τον εμβολιασμό, σημείωσε.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 60% είπε με τη σειρά της η κ. Παπαευαγγέλου ενώ ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε από το 1,1 σε 1,96.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 35% τις ελευταίες εβδομάδες, σημείωσε επίσης.

Εντυπωσιακή είναι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά, είπε ακόμα.

Συμφωνούμε με το αυξημένο testing που συμβάλει στην πρώιμη διάγνωση μειώνοντας τη διασπορά του κορωνοϊού, είπε, ενώ σημείωσε πως χάσαμε την ευκαιρία να περιορίσουμε τον κορωνοϊό μετά τις διακοπές. Για τον εμβολιασμό στην εγκυμοσύνη είπε ότι είναι ασφαλής και απαραίτητος.

Για την αναμνηστική δόση είπε ότι αυξάνει το επίπεδο των αντισωμάτων και ότι μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο σοβαρής νόσου. Προτρέπουμε τους πολίτες να μην ολιγορήσουν και να προσέλθουν για την τρίτη δόση στα εμβολιαστικά κέντρα είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Παρατηρείται 19% αύξηση στους θανάτους και 35% στις διαγνώσεις, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

πηγή cnn.gr