Η εξωστρέφεια και η διάδοση της Ιπποκρατικής Σκέψης και Ηθικής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρύτανη Αθ. Δημόπουλο, τον Κοσμήτορα Επιστημών Υγείας Α. Πικουλή και τον Δήμαρχο Κω Θ. Νικηταρά

Γ. Πατούλης: «Επιστημονική Κοινότητα και Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε στη διεθνή ανάδειξη του ισχυρού brand name Ιπποκράτης»

Οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Δήμου Κω, με στόχο την εξωστρέφεια και τη διάδοση της Ιπποκρατικής Σκέψης και Ηθικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας Επιστημών Υγείας Α. Πικουλής, ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και υπηρεσιακά στελέχη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν οι βάσεις προκειμένου να καταρτιστεί το επόμενο διάστημα ένα Σύμφωνο Συνεργασίας μέσω του οποίου θα μπουν συγκεκριμένοι στόχοι για τη διεθνή ανάδειξη της Ιπποκρατικής σκέψης. Στη συνεργασία αυτή θα διερευνηθεί η δυνατότητα και της συμμετοχής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αφού αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που υπάρχει με τον Πρύτανη κ. Δημόπουλο, αλλά και τον Δήμαρχο της Κω Θ. Νικηταρά, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι παραμένει κυρίαρχο όραμά του, η γνώση για τις αρχαίες ρίζες της Ιατρικής και του ισχυρού brand name του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, να διαδοθεί στους σημερινούς και αυριανούς γιατρούς της διεθνούς κοινότητας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει από το παρελθόν μέχρι τώρα, τόσο από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, όσο και ως Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και της ΕΛΙΤΟΥΡ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις διεθνείς επαφές που έχει πραγματοποιήσει σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Κίνα, καθώς και στις ενέργειες και τις δράσεις για να γίνει παγκόσμιο γεγονός η ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου στο Αρχαίο Ασκληπιείο της Κω.

«Επιστημονική Κοινότητα και Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε στη διεθνή ανάδειξη του ισχυρού brand name Ιπποκράτης. Αποτελεί ιστορική ευθύνη μας να εργαστούμε προς αυτή τη κατεύθυνση και να αναλάβουμε τη δρομολόγηση σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που υπηρετούν το ιδεώδες της αναβίωσης και διάδοσης της Ιπποκρατικής Σκέψης και Ηθικής του, ανά τον κόσμο.

Με συστηματική δουλειά και συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε τη χώρα μας και το νησί της Κω ως ένα παγκόσμιο πόλο έλξης. Η διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής και η τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη από τους αριστούχους των Ιατρικών Σχολών στην Κω αποτελούν εκδηλώσεις που προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας. Το νέο πλαίσιο συνεργασίας που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει και θα ισχυροποιήσει τις προσπάθειες που ήδη έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.