Οι σπουδαίοι αντίπαλοι, έδωσαν μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πανελλήνιο κολυμβητικό πρωτάθλημα masters το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο της Λάρισας.

Για το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας του, μίλησε στο pisina.net ο Βασίλης Δεμέτης, πρωταθλητής επί σειρά ετών στην κλασική κολύμβηση και προπονητής της ομάδας παλαιμάχων του Παναθηναϊκού.

«Το πρωτάθλημα που έγινε στη Λάρισα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Ήταν μια απόδειξη πως παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, η κοινότητα των masters παραμένει ενεργή, συσπειρωμένη και ανταγωνιστική. Μπορεί η πανδημία να μας στέρησε για λίγο καιρό το κολύμπι και τους αγώνες, αλλά και μόνο το γεγονός ότι η διοργάνωση είχε περισσότερες από 300 συμμετοχές και πολλές νέες ομάδες να πρωταγωνιστούν, μας δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Σύλλογοι όπως ο Ωκεανός, ο Ποσειδώνας Ιλισίων, η Ιτέα, το Ηράκλειο, ο Παλαίμονας, που κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο δυνατοί στους αγώνες, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Για την ομάδα μας είναι σημαντική η κατάκτηση ενός τίτλου στην κολύμβηση. Ή μαζική μας παρουσία στους αγώνες της Λάρισας δείχνει ότι η δουλειά που γίνεται σε προπονητικό και οργανωτικό επίπεδο, δουλεύει άρτια και μετά την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα open water τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήρθε και αυτή της πισίνας να επιβεβαιώσει τη δυναμική μας.

Πρόθεση μας είναι να στηρίζουμε όλες τις διοργανώσεις της κολυμβητικής Ομοσπονδίας και έτσι 38 αθλητές συνολικά, ανέβηκαν στους βατήρες του ΕΑΚ Λάρισας με το σκουφάκι του Παναθηναϊκού και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε ατομικά αγωνίσματα και σκυταλοδρομίες. Το πρωτάθλημα λοιπόν, ανήκει σε όσους βρέθηκαν στη Θεσσαλική πόλη, έκαναν την προσπάθεια τους, έδωσαν παλμό και ώθηση στους συναθλητές τους από τις κερκίδες, αλλά και στους συναθλητές και αντιπάλους που ανέβασαν πολύ το φετινό αγωνιστικό επίπεδο.

Μακάρι στις επόμενες διοργανώσεις να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους φίλους της κολύμβησης και να διατηρήσουμε το φανταστικό κλίμα που υπάρχει στις κερκίδες σε αυτούς τους αγώνες».

 

 

 

πηγή pisina.net