Κυβέρνηση: Κατηγορηματικό «όχι» στο κλείσιμο των σχολείων – Τι δήλωσε η Κεραμέως

Στην κατηγορηματική διάψευση της διαρκώς, τροφοδοτούμενης φημολογίας περί κλεισίματος σχολικών μονάδων προέβησαν εκ νέου σήμερα κυβερνητικές πηγές με φόντο την πορεία έξαρσης που διαγράφει το πανδημικό κύμα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αφενός παρέπεμπαν στο ισχνό αποτύπωμα των αναγκαστικών αναστολών λειτουργίας, που μεταφράζεται σε μόλις 8 δομές στις οποίες διακόπηκε η δια ζώσης διδασκαλία.

Αφετέρου υπενθύμιζαν το ξεκάθαρο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους της εστίασης, επανέλαβε με ρητό τρόπο ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν.

Περαιτέρω στην κυβέρνηση καταγράφουν τη συνέχεια στη θετική δυναμική την οποία δείχνουν να αναπτύσσουν οι προγραμματισμοί των εμβολιασμών. Ενδεικτικά το τελευταίο διάστημα, και μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, κλείστηκαν 41.275 νέα ραντεβού για πρώτη δόση και ακόμη 72.000 για την πραγματοποίηση της αναμνηστικής δόσης. Δεδομένα που όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές ενισχύουν την θωράκιση ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

Κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολείων λόγω της πανδημίας ΨΩ εμφανίστηκε σήμερα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων» σημείωσε η υπουργός στον Max FM.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Με τη σχολική κάρτα και στην εστίαση οι μαθητές
Με τη σχολική κάρτα και τα δύο self test την εβδομάδα που προβλέπονται για τους μαθητές, θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα οι ανήλικοι, δήλωσε στο μεταξύ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ειδικότερα μετά το ζήτημα που προέκυψε με τη σχολική κάρτα μαθητών, η οποία βεβαιώνει ότι ένας ανήλικος μαθητής έχει κάνει self test, αλλά δεν γίνεται δεκτή από ορισμένους καταστηματάρχες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειάζεται να υποστούν και άλλο τεστ οι μαθητές και πως θα γίνεται δεκτή από τους καταστηματάρχες η σχολική κάρτα.

πηγή cnn.gr