Ο Καραμούζης και το ΧΑ, το αίσιο τέλος στην Attica και ένα απίστευτο χακάρισμα

Γιατί έκανε αίσθηση το άρθρο Καραμούζη για το ΧΑ, το χακάρισμα τραπεζικού λογαριασμού, το μεγάλο ενδιαφέρον για το project Skyline της Alpha, η Ellington στην Attica και οι πανηγυρισμοί Στάσση.
Ένα απίστευτο περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης τραπεζικού λογαριασμού, με τη μεταφορά τα μεσάνυχτα της 21 Ιουνίου, 30.000 ευρώ σε άλλους λογαριασμούς, καταγγέλλει, επωνύμως, αναγνώστης της στήλης. Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις συστημικές τράπεζες. Εν πολλοίς, ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι, αργά το βράδυ της 21ης Ιουνίου συνέβησαν τα εξής: πρώτα άλλαξε το ανώτατο όριο μεταφοράς χρημάτων μέσω e-banking και κατόπιν πραγματοποιήθηκαν τέσσερα εμβάσματα προς λογαριασμούς τρίτων προσώπων χωρίς να του έρθει η σχετική ειδοποίηση στο κινητό για την έγκριση της συναλλαγής. Το θύμα αντιλήφθηκε το συμβάν λίγες ώρες μετά τη μεταφορά των χρημάτων, στις 9.30 το πρωί, μέσω των email που έλαβε από την τράπεζα που επιβεβαίωναν τις συναλλαγές και επικοινώνησε αμέσως με την τράπεζα για να καταγγείλει το συμβάν. Εκεί τελείωσε το πρώτο σκέλος της περιπέτειας και άρχισε το δεύτερο, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

– Όπως μεταφέρει το θύμα, η στάση των τραπεζών ήταν απολύτως εχθρική. Υποστήριξαν λίγο πολύ ότι δεν φταίνε αυτές, να προσέχει που δίνει τους κωδικούς και άλλα ανάλογα. Καμία διάθεση να δουν σε βάθος το συμβάν. Προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής του νομικού τμήματος της τράπεζας όπου διατηρούσε τον λογαριασμό του, του μετέφεραν ότι «ο κύριος Γενικός δεν μιλά με το κοινό». Εκ των υπολοίπων εμπλεκομένων συστημικών τραπεζών, η μία απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και η άλλη δεν απάντησε καν. Το υπουργείο Προστασίας Πολίτη δήλωσε αναρμόδιο και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ότι ασχολείται μόνο με περιστατικά που αφορούν τις τράπεζες και όχι τις συναλλαγές με το κοινό, ενώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου απευθύνθηκε, του είπαν να επικοινωνήσει μέσω συγκεκριμένου email και τηλεφωνικού αριθμού, ωστόσο, στα email που έστειλε δεν έχει λάβει απάντηση, ενώ στον τηλεφωνικό αριθμό δεν απαντά κανείς… Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς έχει υποβάλει μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

— Διπλή αίσθηση προκάλεσε το ολοσέλιδο άρθρο του Νίκου Καραμούζη στην Καθημερινή για την κακοδαιμονία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ασφαλώς οι επισημάνσεις για το «τις πταίει» του κ. Καραμούζη διαβάστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον, άλλωστε πάντα οι παρεμβάσεις του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και προσεγγίζουν εις βάθος το θέμα που εξετάζει. Ωστόσο μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του κ. Καραμούζη να τοποθετηθεί στην παρούσα συγκυρία, καθώς, όπως είναι γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ, διαδικασία που όπως έγραψε η στήλη πριν λίγες ημέρες «τρέχει» η Egon Zehnder. Σύμφωνα με την ΕΧΑΕ, στόχος είναι η διαδικασία επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

— Ικανοποίηση επικρατεί στην Alpha Bank για το Project Skyline, καθώς σύμφωνα με πηγές της τράπεζας ο αριθμός των επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συναλλαγή είναι διψήφιος. Σημειώνεται ότι το project Skyline προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η τελική δομή της συναλλαγής θα διαμορφωθεί μετά από ζύμωση, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των επενδυτών, ωστόσο στόχος της Alpha Bank είναι να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο του σχήματος, προκειμένου να ωφεληθεί από τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης. Το Skyline θα «προικοδοτηθεί» με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), επιπλέον 320 ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.

— Προς αίσιο τέλος οδεύει η υπόθεση της αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank, καθώς υπήρξε ιδιωτικό ενδιαφέρον και μάλιστα με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους. Το μαραθώνιο Δ.Σ. της Attica Bank φαίνεται ότι έδωσε το πράσινο φως για την επιλογή της Ellington ως προτιμητέου επενδυτή, αφού προηγουμένως προχώρησε σε σημαντική βελτίωση της αρχικής της πρότασης. Η επιλογή της Ellington διαψεύδει την απαισιοδοξία που μεταδιδόταν το προηγούμενο διάστημα περί μη συμμετοχής ιδιωτών και προκαλεί κάποιες γκρίνιες σε άλλα σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά τη στάση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φαίνεται ότι υπήρξαν (ξανά) κάποια εσωτερικά… παρατράγουδα.

— Χαίρεται και δεν το κρύβει ο Γιώργος Στάσσης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Με ανάρτησή του στο Linkedin την περασμένη Παρασκευή υπογράμμισε γεμάτος ικανοποίηση ότι το ζητούμενο ποσό της ΑΜΚ, ύψους 1,35 δις. ευρώ, καλύφθηκε μέσα σε μια ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου, με τιμολόγηση στο άνω εύρος των τιμών και υπερκάλυψη κατά 5 φορές! Όπως σημείωσε, τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην εταιρία να προχωρήσει ταχύτερα στην υλοποίηση των επενδύσεων για την πράσινη μετάβαση και έκλεισε ευχαριστώντας τους πολυάριθμους μακροχρόνιους επενδυτές για την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή τους στο ταξίδι.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

πηγή businessdally