Αρχισμηνίας Συμεών Παπαστεργίου: Ποιος είναι ο αρχηγός της Σχολής Ικάρων που βραβεύτηκε από τον αρχηγό ΓΕΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021 στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Αεροπορική Εκπαίδευση, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της Σχολής Ικάρων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας, τις δύο παραγωγικές σχολές που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για τη γαλούχηση αξιόμαχων στελεχών τα οποία θα εμφορούνται με το αεροπορικό ιδεώδες, την άριστη κατάρτιση και την προσήλωση στο καθήκον.

Ο Αρχισμηνίας από τη Χρυσούπολη Καβάλας και αρχηγός της Σχολής Ικάρων Συμεών Παπαστεργίου βραβεύτηκε από την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος βράβευσε τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΑ, Πτέραρχο (Ι) ε.α. Γεώργιο Μαυράκη ως τον παλαιότερο παρευρισκόμενο Διοικητή της Σχολής Ικάρων και ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης τον Συμεών Παπαστεργίου ως αριστούχο αρχηγό της Σχολής Ικάρων.

Ποιος είναι ο Συμεών Παπαστεργίου

Εισήχθη στην Σχολή Ικάρων στην κατεύθυνση Ιπταμένων το 2018. Κατά το πρώτο έτος σπουδών πρώτευσε σε ακαδημαϊκή, πτητική και στρατιωτική εκπαίδευση και αναδείχθηκε αρχηγός κατεύθυνσης Ιπταμένων. Στο 2ο έτος συνεχίστηκε η Αριστεία σε ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια του 3ου έτους συμμετείχε ως αριστούχος Ίκαρος σε διεθνή συνέδρια στο πλαίσιο του Ευρωστρατού, της Γαλλικής Αεροπορικής Ακαδημίας, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Άμυνας στο Εδιμβούργο και της Αεροπορικής Ακαδημίας των ΗΠΑ όπου και διακρίθηκε. Ψηφίστηκε δε και βραβεύτηκε από τους συμμετέχοντες, ως ο καλύτερος νεώτερος συμμετέχων Ίκαρος για το επίπεδο γνώσεων και την προσωπικότητά του εν γένει.

Ολοκλήρωσε το 3ο έτος πάλι με πρωτιές στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την στρατιωτική αγωγή και συνεχίζει τις σπουδές του ως αρχηγός όλης της σχολής Ικάρων.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 παρουσία της ΑΕ Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρέλαβε τη σημαία της σχολής την οποία τιμά και υπηρετεί.

Παράλληλα συμμετέχει ως ερευνητής στην ευρωπαϊκή υπηρεσία Διαστήματος με εξειδίκευση στα αντιδορυφορικά όπλα. Αρθρογραφεί, αναζητεί υψηλούς στόχους και συνδυάζει την πτητική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

πηγή policenet