Πολεμικό Ναυτικό: Επίδειξη ισχύος στην AEGEAN SEAL 21 – Εντυπωσιακές εικόνες

Συνεχής η εκπαίδευση των στελεχών – Σε μόνιμη επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

Βλέποντας το τουρκικό καθεστώς να επιμένει στην τακτική των προκλήσεων και να απειλεί συνεχώς Ελλάδα και Κύπρο, η Αθήνα απαντά με απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, με ενίσχυση και ισχυροποίηση των συμμαχιών, αλλά και με συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό μας Ναυτικό, δεν σταματά να εκπαιδεύει τα πληρώματα και να τα διατηρεί σε μόνιμη επαγρύπνηση, με τις Μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια να μένουν πλέον στους ναυστάθμους ελάχιστες μέρες και μόνο για τους απαραίτητους ανεφοδιασμούς.

Από τη Δευτέρα 01 έως την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, διεξήχθη η πολυεθνική Άσκηση «AEGEAN SEAL 21-I», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού και Σαρωνικού κόλπου.

Η εν λόγω άσκηση φιλοξενήθηκε από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και είχε ως κύριο αντικείμενο τις επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών (EOD).

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Ναρκών με προσωπικό και μέσα, από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Λετονία και τη Σλοβενία, καθώς και Παρατηρητές από το Μαυροβούνιο, την Πολωνία και το Κέντρο Αριστείας (COE) EOD του ΝΑΤΟ. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν και ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ).

H «AEGEAN SEAL» είναι τύπου INVITEX και διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση ενώ περιλαμβάνει τα ανωτέρω ειδικά εκπαιδευτικά αντικείμενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων (UAV) και σύγχρονων μέσων. Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

photo

 

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

πηγή newsbomb