ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ καταρρέει με εξουθενωμένους υγειονομικούς και διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ

Οξεία κριτική για την διαχείρηση της πανδημίας ασκεί στην κυβέρνηση με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι το ΕΣΥ καταρρέει και ο κ. Μητσοτάκης αντί ανακοινώσει την επίταξη ιδιωτικών κλινικών «αρκείται στην επιστράτευση μερικών δεκάδων υγειονομικών»

«Το ECDC κατατάσσει την Ελλάδα στην υψηλότερη βαθμίδα ανησυχίας για την πανδημία, είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατ. κατοίκων στη Δυτική Ευρώπη, το ΕΣΥ καταρρέει χωρίς προσλήψεις με εξουθενωμένους υγειονομικούς και διαλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ, ενώ δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και καταλήγουν σε πρόχειρες και υποστελεχωμένες ΜΕΘ με έκρηξη θνητότητας που διερευνά η Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σε αυτές τις συνθήκες, ο κ. Μητσοτάκης, διά του εκπροσώπου του, αντί να ανακοινώσει την επίταξη ιδιωτικών κλινικών που παραμένουν covid free βγάζοντας υπερκέρδη και τη μεγαλύτερη υγειονομική συνεισφορά των ενόπλων δυνάμεων, αρκείται να κάνει σημαία την επιστράτευση μερικών δεκάδων υγειονομικών».

Για να αποφύγουμε χιλιάδες απώλειες και ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν δεν αρκεί να το ξορκίζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να μην καταρρεύσει πλήρως το ΕΣΥ. Και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να το οδηγήσει εκεί», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας πίνακα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, με την πορεία της πανδημίας στον κόσμο, στον οποίο εμφανίζεται η Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, να ηγείται της Ευρώπης σε θανάτους από covid.

πηγή cnn.gr