Ινδία: «Με έχουν βιάσει 400 άνδρες» καταγγέλλει 16χρονη

Πρόκειται για την χειρότερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην ιστορία – Μεταξύ των βιαστών της συμπεριλαμβάνονται ο πατέρας και ο σύζυγός της, με τον οποίο την πάντρεψαν σε ηλικία μόλις 13 ετών
Σοκάρει η καταγγελία μίας 16χρονης κοπέλας στην Ινδία, η οποία ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα βιασμού από εκατοντάδες άντρες. Tουλάχιστον οκτώ άνδρες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, συνελήφθησαν στη δυτική Ινδία με αφορμή την εν λόγω καταγγελία.

Σε μια δήλωση προς την Επιτροπή Παιδικής Ευημερίας της Ινδίας (CWC) στις 11 Νοεμβρίου, το κορίτσι που ήταν άστεγο είπε συγκεκριμένα ότι βιάστηκε από 400 άτομα στην περιοχή Μπιντ της πολιτείας Μαχαράστρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της CWC Abhay Vitthalrao Vanave. Κατονόμασε δύο αστυνομικούς στην καταγγελία της, είπε ο Vanave.

Το κορίτσι εκλιπαρούσε για χρήματα σε μια στάση λεωφορείου όταν τρεις άνδρες φέρεται να την ανάγκασαν να εκδίδεται, είπε ο Vanave. Αν και ο αριθμός των βιασμών θα ήταν δύσκολο να επιβεβαιωθεί, το κορίτσι μπόρεσε να εντοπίσει τουλάχιστον 25 φερόμενους δράστες, πρόσθεσε. Η αστυνομία σημείωσε ότι ο νόμος για την προστασία των παιδιών από σεξουαλικά αδικήματα, προβλέπει πια αυστηρότερες ποινές μεγαλύτερης φυλάκισης.

Το κορίτσι είπε στην αστυνομία ότι παντρεύτηκε σε ηλικία 13 ετών με έναν 33χρονο που την κακοποίησε σεξουαλικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Είπε επίσης στην αστυνομία ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πατέρα της, με αποτέλεσμα να αφήσει και τα δύο σπίτια και να κοιμηθεί στη στάση του λεωφορείου.

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Yogita Bhayana είπε ότι αυτή ήταν «η πιο τραγική περίπτωση (βιασμού) στην ιστορία». «Αυτό το κορίτσι βασανιζόταν κάθε μέρα», είπε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία απέτυχε να την προστατεύσει. «Θέλουμε αυστηρή δράση εναντίον όλων των ενόχων».

Σύμφωνα με το National Crime Records Bureau της Ινδίας, περισσότερες από 28.000 περιπτώσεις φερόμενων βιασμών κατά γυναικών αναφέρθηκαν το 2020, μία περίπου κάθε 18 λεπτά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί δεν αναφέρονται από φόβο.

πηγή  protothema