Παππάς: Οδύνη για τον θάνατο του εργαζόμενου της ΣΤΑΣΥ – Ερωτήματα για τις συνθήκες

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου της ΣΤΑΣΥ κατά την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών», προσθέτοντας, ωστόσο, πως «τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε ο έλεγχος της μηχανής λείανσης πρέπει να απαντηθούν, καθώς και «αυτά για τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ευχές για ταχεία ανάρρωση στους δύο ακόμα τραυματίες εργαζόμενους.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, με ταχύτητα που έφτανε και τα 60χλμ./ώρα, προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμου του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε βάλει η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο όχημα – τρεις εργαζόμενοι της αυστριακής εταιρείας και δύο εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ – «βούτηξαν» από το όχημα με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να τραυματιστούν, δύο Αυστριακοί και ο άτυχος Έλληνας εργαζόμενος.

H