Τα χρώματα των Φιλιππίνων

Υπό το πρίσμα της κατάστασης του Covid-19, οι συστάσεις και οι δραστηριότητες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο αφορούν πιθανές μελλοντικές διακοπές. Παρακαλούμε να ανατρέχετε πάντα στις συμβουλές υγείας της τοπικής αυτοδιοίκησης για ταξίδια.

Από σμαραγδένους ηφαιστειακούς κώνους μέχρι ατόλες λευκής άμμου, 7.641 νησιά σκορπίζουν τα γαλάζια νερά των Φιλιππίνων. Τα τροπικά χρώματα είναι παντού.

Σε μια γωνιά της πόλης, μια αναλαμπή από λαμπερές ροζ βουκαμβίλιες συναγωνίζεται με τα πλούσια μωβ και καυτά νέον σε έναν πάγκο πωλητή επιδορπίων halo-halo. Κάτω από το νερό, τα εντυπωσιακά ψάρια του ενυδρείου τρεμοπαίζουν πάνω από έναν ασβέστη και απαλό ροζ ύφαλο, στολισμένο με μπλε αστερίες και χρυσά σφουγγάρια.

Η μεταφορά είναι μια γιορτή για τα μάτια. Τα φανταχτερά, ψητά jeepney σε νέον πορτοκαλί, βασιλικό μπλε ή μεταλλικό ροζ παρουσιάζουν πολύχρωμους χαρακτήρες – υπερήρωες, τηλεοπτικούς αστέρες, χριστιανούς αγίους. Καθρέφτες, κόρνες και φούντες καρφώνουν τα μηχανοκίνητα τρίκυκλα που οι ντόπιοι γνωρίζουν ως τρίκυκλα.

Τα χρώματα των Φιλιππίνων - Jeepney

Πάνω από την Pampanga, μπαλόνια ζεστού αέρα σε έντονες βασικές αποχρώσεις βγαίνουν στον αέρα. Στην Παβία του Ιλόιλο, ζωγραφισμένοι νεροβούβαλοι σχεδιάζουν περίτεχνα χρωματιστά άρματα.

Οι μυριάδες εθνοτικές ομάδες των Φιλιππίνων δημιουργούν ζωηρές χειροτεχνίες και ζωντανά υφάσματα. Ανάμεσα στις ταράτσες του ρυζιού της Kalinga, στο βόρειο τμήμα της Λουζόν, ένας αιωνόβιος καλλιτέχνης τατουάζ χτυπά με το χέρι σχέδια φυλών. Πιο νότια, στο Dupax del Sur, οι υφάντριες Isinay κατασκευάζουν απαλά λαμπερά περιτυλίγματα μωρών χρησιμοποιώντας παλιές τεχνικές. Στο Saguday, Quirino, πιο πέρα ​​κατά μήκος της κοιλάδας Cagayan, τα ευαίσθητα δάχτυλα των εργατών του Ilocano μεταμορφώνουν τα φύλλα του τροπικού δέντρου Alibangbang σε άψογα αντίγραφα τοπικών λουλουδιών.

Αυτά τα νησιά έχουν πολλές θάλασσες, και άλλες τόσες αποχρώσεις του μπλε. Μακριά προς τα βόρεια, μέσα σε έναν απέραντο ωκεανό, κυλίνδρους πυροβόλων όπλων συντρίβονται με τα ηφαιστειακά νησιά Batanes. Στο διάλειμμα του Siargao’s Cloud 9, οι σέρφερ αγωνίζονται μέσα σε κυλινδρικά γαλαζοπράσινα βαρέλια.

Τα χρώματα των Φιλιππίνων - Μπατάνες

Μπατάνες

Στο Libjo, στα νησιά Dinagat, ένα δασωμένο νησάκι περικυκλώνει μια ζωντανή τιρκουάζ λιμνοθάλασσα. Γύρω από τη λευκή άμμο του νησιού Kalanggaman, στα ανοιχτά του Leyte, τα νερά σκιάζονται από απαλό μπλε έως λαμπερό βιολετί καθώς βαθαίνουν.

Τα χρώματα των Φιλιππίνων - Μπορακάι

Παραλία Boracay

Η άμμος έχει πολλά χρώματα. Στο βόρειο τμήμα της Λουζόν, οι καστανόχρωμοι αμμόλοφοι της Λα Παζ κυλούν προς τη Θάλασσα των Δυτικών Φιλιππίνων. Στο νησί Σίλα, βαθιά στο νότο, κηλίδες κόκκινου κοραλλιού σκιάζουν την ανοιχτόχρωμη άμμο κοντά στην υψηλή στάθμη του νερού και σηματοδοτούν ένα λεπτό ροζ. Η Λευκή Παραλία του Μπορακάι εκτείνεται 4 χιλιόμετρα, τα νερά της είναι μια σερουλέανη συμφωνία και η ακτή της μια κλασική ελεφαντόδοντο. Στην παραλία Bacacay του Bicol, σκούροι ηφαιστειογενείς κόκκοι χρωματίζουν τον ωκεανό το βαθύτερο ναυτικό.

Σε αυτά τα τροπικά νησιά, υπάρχουν χόρτα κάθε είδους. Κρεμαστές γέφυρες με κόκκινο χρώμα της σκουριάς φέρνουν τους ταξιδιώτες μέσα από το ιδιοφυές κουβούκλιο του φυσικού πάρκου Sibalom του Panay, ενός πεδινού τροπικού δάσους.

Στο Luzon, οι σμαραγδένιοι λόφοι της κοιλάδας Cagayan προστατεύουν τις νέον αποχρώσεις των τρυφερών βλαστών ρυζιού. Στα ανατολικά, οι βεράντες ρυζιού του Banaue αντικατοπτρίζουν τις απότομες πλαγιές που κατεβαίνουν. Πιο νότια, στο Lubao, οι ερωτευμένοι κάνουν βόλτες στην απαλή πράσινη απόχρωση των τούνελ από μπαμπού. Στο Bicol, πολύ νοτιοανατολικά, οι αγρότες φροντίζουν να χρησιμοποιούν λιβάδια στη σκιά ενός αψεγάδιαστου ηφαιστείου, του όρους Mayon.

PDOT-A5-rice-terraces.jpg