Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ο Αγριάνθρωπος», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Κωνσταντάτου

Στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Ο Αγριάνθρωπος» παρευρεθήκαμε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Κωνσταντάτου, Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή Ιάκωβου Μυλωνά.

Δύο παράλληλες ιστορίες στην Ελλάδα του 1981 και του 2018, αντίστοιχα, αποκαλύπτουν τη νωθρότητα του πολιτικού συστήματος και της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Αγριάνθρωπος είναι ένα έργο που μιλάει για την ιστορία της Ελλάδας μετά το 1981. Μέσα απ’ το στόμα του ήρωα ακούγονται μεγάλες αλήθειες που αφορούν στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Οι χαμένες ευκαιρίες και οι μεγάλες απογοητεύσεις ήρθαν χέρι, χέρι με τη διαφθορά και με τη διαπλοκή. Το πελατειακό κράτος, τα ρουσφέτια, οι μίζες και η αναξιοκρατία έφεραν την Ελλάδας μας σε δεινή κατάσταση και τους Έλληνες σε απελπιστική θέση.

Ο ήρωας περνάει δια πυρός και σιδήρου για να καταλάβει πως οι αγνές προθέσεις και η αγάπη για τον συνάνθρωπο αλέθονται μέσα στα δόντια ενός αδηφάγου συστήματος.

Ο έρωτας και η πολιτική είναι δύο πράγματα που σπάνια συναντιούνται.

Ένα έργο που μπορεί στην αρχή του να είναι αθώο και να έχει πολύ χιούμορ, στη συνέχεια όμως γίνεται σκοτεινό και αποκαλύπτει όλη τη σαπίλα του συστήματος και της ανθρώπινης ψυχής.

Στην παράσταση παίζουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Αίας Μανθόπουλος, Στεφανία Γκουρνέλου, Πέτρος Ιωάννου, Ευτυχία Μελή, Βαγγέλης Κρανιώτης, Πηνελόπη Σαραφίδη.

Συμμετέχει επίσης η Αλιμιώτισσα, Μαίρη Ανανιάδου.

 

Ημέρες παραστάσεων:
Σάββατο 4/12
Παρασκευή 10/12, Παρασκευή 17/12
Κυριακή 26/12

 

πηγή alimosoniline