Ελληνοτουρκικά: Καλά τα Rafale και οι Belharra αλλά χρειάζεται και ο στρατός

Ελληνοτουρκικά: Καλά τα Rafale και οι Belharra αλλά χρειάζεται και ο στρατός, θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς πως ανέφερε πίσω από τις λέξεις στο μήνυμά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο στρατηγός Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την τελική φάση της Διακλαδικής ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», στο Πεδίο Βολής-Ασκήσεων «ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ» στη Ρόδο.

Η ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» είναι Διακλαδική Τακτική Άσκηση της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», στην οποία συμμετείχαν οι οργανικές της Μονάδες, Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και Μαχητικά Αεροσκάφη.

Οι ασκούμενες δυνάμεις εξασκήθηκαν στις αμυντικές επιχειρήσεις με εκτέλεση αντεπιθέσεων και στην εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν και βολές πυροβολικού, αρμάτων και όλμων σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και από Μαχητικά Αεροσκάφη, με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επεσήμανε ότι η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων διασφαλίζεται με τις καθημερινές ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς και με συνεκπαιδεύσεις και την οικοδόμηση συνεργειών με συμμάχους, φίλους και εταίρους σε διεθνές διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε επίσης πως «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ισχυρό στρατό ξηράς, ισχυρό ναυτικό και αεροπορία και τις νίκες για την αποτροπή τις φέρνουν από κοινού».

«Κανείς δεν μπορεί να το πετύχει μόνος», συμπλήρωσε.

Ίσως πίσω από αυτή την φράση του στρατηγού Φλώρου να κρύβεται η προτροπή του προς την κυβέρνηση να «δει» τώρα και τον στρατό.

Γιατί όπως πολύ καλά ξέρει καλά τα Rafale και οι Belharra αλλά χρειάζεται και ο στρατός, ο οποίος στην τελική θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο.

Ήδη σε αεροπορία και ναυτικό τρέχουν σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Καιρός είναι να τρέξει και ένα σημαντικό εξοπλιστικό για τον στρατό.

πηγή sportime