Εκλογές ΚΙΝΑΛ – LIVEBLOG: Όλες οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα – Συνεχής ενημέρωση

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7.00 το πρωί της Κυριακής τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ με αντιπάλους τον Νίκο Ανδρουλάκη, που έκοψε πρώτος το νήμα της πρώτης Κυριακής και του Γιώργο Παπανδρέου, που ήλθε δεύτερος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το ποσοστό και τις ψήφους που έλαβε την προηγούμενη Κυριακή, όλα δείχνουν ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ο έκτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος του ΚΙΝΑΛ.

Στις επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου προσέρχονται μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, την περασμένη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό με το κλείσιμο της κάλπης, ενώ λίγη ώρα αργότερα αναμένεται η πρώτη ενσωμάτωση, η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο είναι μόνο δύο, τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν πολύ νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ενώ εκτιμήσεις στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία θα γίνονται ακόμη και μετά το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται η δημοσίευσή τους.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οδηγίες για τους ψηφοφόρους – Πώς και πού ψηφίζουν

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις γύρω από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ μέσω του LIVEBLOG του CNN Greece:

11:23
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ο πρωθυπουργός για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Μια καλή αντιπολίτευση θα κάνει και την κυβέρνηση καλύτερη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερομένος στην εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την αιχμή που είχε διατυπώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας:

«Θεωρώ ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα δυο, εντός εισαγωγικών, “παλιά” κόμματα είναι αυτά τα οποία τελικά έχουν κάνει το βήμα να εκλέξουν τον πρόεδρο τους από ένα ευρύ εκλογικό Σώμα. Ουσιαστικά από την ίδια την κοινωνία. Ενώ το δήθεν προοδευτικό είναι εγκλωβισμένο σε εσωτερικές, ατέρμονες εσωτερικές αναζητήσεις και δεν μπορεί καλά- καλά να οργανώσει ένα συνέδριο. Και αυτό, ενδεχομένως, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας, όταν μιλάμε με τόσο μεγάλη άνεση για δημοκρατικές παρατάξεις, προοδευτικά κόμματα. Στην πράξη μάλλον το ανάποδο ισχύει».

Για το νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τόνισε:

«Θεωρώ, ότι θα έχουμε δυνατότητα να έχουμε έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και προσβλέπω σε ουσιαστική, ποιοτική αντιπολίτευση. Για μένα ποιοτική είναι η αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις. Μια καλή αντιπολίτευση θα κάνει και την κυβέρνηση καλύτερη».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11:09
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με ρυθμούς – εξπρές η σημερινή ψηφοφορία

Ο σημερινός β’ γύρος των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής θα είναι πιο γρήγορος, καθώς οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο είναι μόνο δύο, τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν πολύ νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ενώ εκτιμήσεις στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία θα γίνονται ακόμη και μετά το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται η δημοσίευσή τους.

11:06
Γιάννης Μανδαλίδης

Ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος

10:58
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι λένε στο CNN Greece οι πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν στο Περιστέρι

Το χιούμορ περισσεύει πριν από την ψήφο, με το κύριο να λέει στη δημοσιογράφο Ευδοκία Μύτιλη πως «εμείς οι γέροι ψηφίζουμε ανανέωση».

Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ομαλά και με καλή ροή η διαδικασία σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Άνοιξαν οι κάλπες στις 7:00 το πρωί για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και την ανάδειξη προέδρου, στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η ψηφοφορία και στις δύο περιοχές ξεκίνησε και εξελίσσεται ομαλά, με καλή ροή προσέλευσης, αν και πρωί, σύμφωνα με όσα τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Γανιάς και Τρικάλων Λώρεν Κασσοπούλου.

10:09
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες εικόνες από το εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι – Στις 11:00 θα ψηφίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης

9:52
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα του α’ γύρου της εκλογικής διαδικασίας (Γράφημα)

Νικητής στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 36,88%.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ποσοστό 27,97%, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,98%.

Ακολούθησαν ο Παύλος Χρηστίδης με 3,25%, ο Παύλος Γερουλάνος με 2,99% και τέλος ο Χάρης Καστανίδης με 2,94%.

09:43
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

ΕΔΕΚΑΠ: Eγκύκλιος για τις επαναληπτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2021

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), Θεόδωρος Καπετανάκης είχε αποστείλει ήδη από την Παρασκευή αναλυτική εγκύκλιο για το β’ γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.

«Συντρόφισσες –οι,

Στις επαναληπτικές εκλογές της 12/12/21 για την ανάδειξη Προέδρου ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21 σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.

Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό.

Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

Συνίσταται η προσοχή τόσο στα Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και στους εκπροσώπους των υποψηφίων για την πιστή τήρηση των κανόνων ώστε ν’ αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ακύρωσης Αποτελεσμάτων Εκλογικού Τμήματος.

Τόσο οι πρόεδροι της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και οι χειριστές του tablet θα λειτουργήσουν με τους κωδικούς που χρησιμοποίησαν στις 5/12. Αυτοί οι κωδικοί θα τους προωθηθούν ξανά μαζί με οδηγίες με email από την Εταιρεία O.T.S. την Παρασκευή 10/12 καθώς και με sms υπενθύμισης το Σάββατο 11/12.

Εάν, για οποιοδήποτε λόγο μέχρι το Σάββατο 11/12 το Μεσημέρι δεν έχουν λάβει είτε email είτε sms να επικοινωνήσουν οπωσδήποτε το Σάββατο το Απόγευμα με την ΕΔΕΚΑΠ στα τηλέφωνα 210-3665510, 210-3665509 και 210-3665638 για να τους χορηγηθούν οι Κωδικοί Πρόσβασης στο σύστημα.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο Πρόεδρος

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Β’ γύρος: Άνοιξαν στις 07:00 οι κάλπες – Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την προεδρία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές (ΕΔΕΚΑΠ), δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο και δεν θα πληρώσουν εκ νέου 3 ευρώ.

«Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας κα πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη» τόνισε από την Κοζάνη, δύο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάλεσμα για συμμετοχή όλων όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο απηύθυνε κα ο Γιώργος Παπανδρέου, ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, τονίζοντaς πως θα αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης «για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα».

09:16
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι ώρα θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα

Στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής (12/12), θα κορυφωθεί η εκλογική αναμέτρηση των δυο υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, οπότε και θα ανακοινωθούν τα πρώτα επίσημα exit polls.

08:56
Γιάννης Μανδαλίδης

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής και ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε τμήμα επιθυμούν (ίδιο ή διαφορετικό με τον πρώτο γύρο).

Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες στις 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οδηγίες για τους ψηφοφόρους – Πώς και πού ψηφίζουν

Γιάννης Μανδαλίδης
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου
Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής έδειξαν μια σαφή τάση του εκλογικού σώματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα με άνεση και διαφορά 8,91% (23.697 ψήφους) έναντι του δεύτερου Γ. Παπανδρέου

Ο Ν. Ανδρουλάκης κατέγραψε ποσοστό 36,88% (99.120 ψήφους).
Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε 27,97% (75.183 ψήφους).
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ποσοστό 25,98% (69.827).
Ο Παύλος Χρηστίδης 3,25% (8.733)
Ο Παύλος Γερουλάνος 2,99% (8.027)
Ο Χάρης Καστανίδης 2,94% (7.908)

Συνολικά, ψήφισαν 270.706 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ, ενώ έγκυρα ήταν 268.798 ψηφοδέλτια.

08:54

Τα τηλεοπτικά σποτ των υποψηφίων

Κάλεσμα υπέρ της μαζικής προσέλευσης στις κάλπες την Κυριακή για τη διεξαγωγή του β’ γύρου των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, απηύθυναν οι δύο υποψήφιοι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών με σποτ που περιλαμβάνει μια σειρά από εικόνες με υποστηρικτές του, διαφορετικών ηλικιών, που κρατούν πλακάτ με το σύνθημά του «μαζί».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στους πολίτες με σποτ όπου παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τις προεκλογικές περιοδείες του. Με σύνθημα «Πάμε Μπροστά», ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι κρίνεται το μέλλον της Προοδευτικής παράταξης αυτή την Κυριακή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της παράταξης.

Πηγή cnn.gr