Παράταση και αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο – Αναμένονται ανακοινώσεις

Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο θέμα των αυξήσεων των τιμών στην ενέργεια υπενθυμίζοντας ότι η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει η ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά αν συνεχιστούν οι αυξήσεις στις τιμές και το επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε, η Ευρώπη υποστηρίζει ότι πρέπει να μπουν ορισμένα κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν ανάγκη. «Εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος είναι αποτέλεσμα των μεγάλων ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά.

Ο υπουργός Πειβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχει δοθεί έκπτωση 15% στα νοικοκυριά, αλλά αυτό δεν αρκεί και προανήγγειλε ότι θα αυξηθεί. Μάλιστα υποστήριξε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα αποκάλυψε ότι η έκπτωση τα συνεχιστεί και το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης. Σε αυτό το νούμερο θα μπορούν να καλούν όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με το ποσό που καλούνται να πληρώσουν προκειμένου να μη τους κοπεί το ρεύμα.

πηγή  vradini