Κοροναϊός – Σφίγγει ο κλοιός για τους «συνηγόρους» των αρνητών – Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα γνωστός δικηγόρος

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης σοβαρών αξιοποίνων πράξεων καλούνται να δώσουν εξηγήσεις γνωστός δικηγόρος – αρνητής του κορoναϊού και ο σύζυγος 54χρονης γυναίκας, οι οποίοι φέρεται να έπαιξαν συγκεκριμένο ρόλο στην καθυστέρηση ή και την αποτροπή της διασωλήνωσής της από τους θεράποντες γιατρούς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η γυναίκα, η οποία ήταν ανεμβολίαστη, αρνήθηκε να διασωληνωθεί και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου της είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με στόχο να διαπιστωθεί εάν κάποιοι απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Ύποπτοι
Μετά τις καταθέσεις των γιατρών που έριξαν φως στα όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο τις κρίσιμες μέρες που η γυναίκα αρνείτο επίμονα τη διασωλήνωση, ο εισαγγελέας κάλεσε ως υπόπτους τόσο τον αρνητή δικηγόρο όσο και το σύζυγό της.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι δύο ύποπτοι ελέγχονται ποινικά για σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος καλείται να δώσει εξηγήσεις σε πταισματοδίκη για τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση και της συνέργειας στην παραβίαση των μέτρων για τον κοροναϊό. Επιπλέον, και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Ως φυσικός αυτουργός των παραπάνω αδικημάτων έχει κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις ο σύζυγος της 54χρονης.

Προσφυγή από τον δικηγόρο
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος, ο οποίος ήδη είναι κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ΄εξακολούθηση και έχει παραπεμφθεί σε δίκη στις 14 Ιανουαρίου 2022, κατέθεσε την Παρασκευή προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ζητώντας να μην δικαστεί για αυτό το αδίκημα.

Στην προσφυγή του φέρεται να επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που τον έφεραν σε θέση κατηγορουμένου, μεταξύ αυτών, επιμένει για σχέδιο… εξόντωσης του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς κατά της Covid19.

Η Εισαγγελία Εφετών επιλήφθηκε αυθημερόν και ήδη η προσφυγή του αρνητή – δικηγόρου μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άμεσα θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την απόρριψη ή όχι του αιτήματος.

πηγή in.gr