Σπάνιο ντοκουμέντο: Φωτογραφία από τα πρώτα γενέθλια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την παιδική ηλικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, το Instagram account «Elena’s diary_blog» μέσα από vintage και retro υλικό, ταξιδεύει τους followers του στον χρόνο, αναπολώντας στιγμές και γεγονότα μιας άλλης νοσταλγικής εποχής. Αυτή την φορά, ένα flashback από το μακρινό 1969 παρουσιάζει την οικογένεια Μητσοτάκη να γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια του μικρότερου παιδιού της, που δεν ήταν άλλο από τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Η retro φωτογραφία είναι τραβηγμένη τον Μάρτιο του 1969 στο σπίτι που διατηρούσε η οικογένεια στη Γλυφάδα και στο οποίο βρισκόταν υπό κατ’οίκον περιορισμό τις μέρες της δικτατορίας η Μαρίκα Μητσοτάκη με τα τέσσερα παιδιά της, όσο ο σύζυγος της, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αυτοεξόριστος στο Παρίσι, μακριά από την οικογένεια του, κυνηγημένος από τους συνταγματάρχες. Σε αυτή βλέπουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια, περιτριγυρισμένος από την μητέρα του και τις τρεις αδερφές του, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα. Το τρυφερό στιγμιότυπο τραβήχτηκε προκειμένου να σταλεί στον πατέρα της οικογένειας, ο οποίος επρόκειτο να βρεθεί και πάλι στο πλευρό της οικογένειας του τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Σε αυτή βλέπουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια, περιτριγυρισμένος από την μητέρα του και τις τρεις αδερφές του, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα. Το τρυφερό στιγμιότυπο τραβήχτηκε προκειμένου να σταλεί στον πατέρα της οικογένειας, ο οποίος επρόκειτο να βρεθεί και πάλι στο πλευρό της οικογένειας του τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Μητέρα και τέσσερα παιδιά ποζάρουν στο φακό χαμογελαστοί, με τον μικρό Κυριάκο να ετοιμάζεται να σβήσει το μοναδικό ένα κερί που βρίσκεται στην τούρτα μπροστά του. Τόσο οι τρεις γυναίκες, όσο και ο μοναχογιός της οικογένειας παρουσιάζουν εκπληκτικές ομοιότητες με την μητέρα τους.

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

πηγή womantoc