ΕΙΝΑΠ – Ζητάει ενίσχυση των νοσοκομείων Αττικόν, Ευαγγελισμό και Νίκαιας

Επαρκή χρηματοδότηση, πρόσληψη προσωπικού και βελτίωση των υποδομών ζητάει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για τα νοσοκομεία «Αττικόν», «Ευαγγελισμός» και «Νίκαιας» κάνοντας λόγο για «ελλείψεις».

Πώς είναι η κατάσταση στα τρία νοσοκομεία

«Η κατάσταση στο «Αττικόν» έχει γίνει μη διαχειρίσιμη λόγω της έξαρσης που έχει παρατηρηθεί στα κρούσματα της πανδημίας και τη μετατροπή κλινικών του νοσοκομείου σε κλινικές COVID», αναφέρει η Ένωση.

Ταυτόχρονα, προσθέτει ότι «μεγάλος αριθμός θέσεων στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εξακολουθούν, παρά τις αυξημένες ανάγκες, να μην προκηρύσσονται και να παραμένουν κενές». 

Η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι στηρίζει την επίσχεση εργασίας που έχουν προκηρύξει από τις 13 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και καλύπτει όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ οι πνευμονολογικές κλινικές έχουν φτάσει στο σημείο να νοσηλεύουν τριπλάσιο αριθμό ασθενών από την δυναμική των κλινών τους.

Για το νοσοκομείο Νίκαιας η ΕΙΝΑΠ ζητά επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και βελτίωση των υποδομών κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο δίκτυο παροχής οξυγόνου, για το οποίο λέει ότι δεν επαρκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ