Επίσημη πρώτη Ανδρουλάκη στους Ευρωσοσιαλιστές – Μήνυμα στην Τουρκία και ταινία για τη Γεννηματά

Το ζήτημα του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία θα θέσει στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (PES) ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως ανέφερε κατά την άφιξή του, «δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι ξανά με τον κ. Ερντογάν».

Αναλυτικά ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

Όσον αφορά την τοποθέτηση μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας».

Κατα τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα προβληθεί και μία ταινία για την αείμνηστη πρέοδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία , Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στο πάνελ «Δίκαιες Ευκαιρίες» για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης.

πηγή cnn.gr