Οικονόμου: 150.000 ραντεβού έκλεισαν οι άνω των 60 ετών από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας

Δείτε ζωντανά το briefing
Με τον προϋπολογισμό ξεκίνησε την ενημέρωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στους πολιτικούς συντάκτες σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ελαφρύνει τους Έλληνες από τους φόρους «που τους φόρτωσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Όπως είπε, ο προϋπολογισμός δίνει μια σαφή εικόνα για το πώς θα είναι η Ελλάδα στο τέλος της τετραετίας παραθέτοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια.

Μιλώντας για την πανδημία ο κ. Οικονόμου τόνισε πως όποια μέτρα λαμβάνονται, στόχο έχουν να κερδίσει η χώρα χρόνο απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Σημείωσε δε πως γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Παράλληλα είπε πως από την ημέρα της ανακοίνωσης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 έχουν γίνει ή έχουν οριστεί περίπου 150.000 ραντεβού.

Δείτε live το briefing:

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Οικονόμου είπε πως παρακολουθούνται τα δεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και η κυβέρνηση αποφασίζει βάσει αυτών.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση ούτε εισήγηση από τους επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο να μετατεθεί για αργότερα το άνοιγμα των σχολείων μετά τις εορτές.

πηγή in.gr