Η Μπριζίτ Μακρόν άλλαξε φύλο στη δεκαετία του ’80. Την έλεγαν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ»

Ηφαντασία και η λασπολογία δεν έχουν όρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να δούμε και τα δύο σε καλπάζουσα μορφή. Τεράστιος αναβρασμός επκρατεί στη Γαλλία, έπειτα από επιθέσεις ακροδεξιού Τύπου στον Μανουέλ Μακρόν, με σκοπό να τον βλάψουν πολιτικά. Από τα φαρμακερά σχόλια δεν γλίτωσε ούτε η σύζυγός του Μπριζίτ Μακρόν.

Μόνο που στην περίπτωσή της το θέμα παρατράβηξε μιας και η φήμη που εξαπλώθηκε σαν λαίλαπα είναι κάτι παραπάνω από εξωφρενική. Σύμφωνα με την αφερέγγυα δημοσιογράφο Νατάσα Ρέι, η οποία έχει “βάλει στο μάτι” την επικοινωνιακή τακτική του προεδρικού ζεύγους, η Μπριζίτ γεννήθηκε αγόρι και ονομαζόταν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ. Η φήμη εξαπλώθηκε γρήγορα με το αντρικό όνομα της Μπριζίτ να γίνεται το νούμερο 1 trend στη Γαλλία, και την Πρώτη Κυρία να αναγκάζεται να κινηθεί νομικά.

Σύμφωνα με την αφερέγγυα δημοσιογράφο Νατάσα Ρέι, η οποία έχει “βάλει στο μάτι” την επικοινωνιακή τακτική του προεδρικού ζεύγους, η Μπριζίτ γεννήθηκε αγόρι και ονομαζόταν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ. Η φήμη εξαπλώθηκε γρήγορα με το αντρικό όνομα της Μπριζίτ να γίνεται το νούμερο 1 trend στη Γαλλία, και την Πρώτη Κυρία να αναγκάζεται να κινηθεί νομικά.

Το κοινό έδειξε να γοητεύεται από τη συγκεκριμένη, υπερβολική θα λέγαμε, φήμη, και ενώ οι περισσότεροι γνώριζαν ότι πιθανότατα να επρόκειτο για ασύστολα ψεύδη, η επιθυμία τους να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, νικούσε τη λογική τους. Στο Twitter μάλιστα υπήρξε και ανάρτηση η οποία απεικονίζει τη Μπριζίτ ως αγόρι και αμέσως μετά την εγχείριση αλλαγής φύλου. Η λεζάντα αναφέρει τα εξής:

Βρήκαμε τα ίχνη της Μπριζίτ, ή Ζαν-Μισέλ-Ανρί Τρονιέ, στην Τουλόν το 1973, όταν ήταν ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου, πριν αλλάζει φύλο και ταυτότητα, γύρω στα τέλη του ’80. Αριστερά, το μικρό αγόρι και δεξιά όταν έγινε καθηγήτρια στο γυμνάσιο και ονομαζόταν Μπριζίτ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρέι στοχοποιεί την Πρώτη Κυρία, μιας και συχνά πυκνά σχολιάζει την μέσω των social media την εμφάνισή της αλλά και τις πλαστικές της επεμβάσεις. Από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται. Αυτή την εντύπωση δίνει η βλακώδης φήμη που εξαπλώθηκε στα social media στα μέσα Δεκεμβρίου: σύμφωνα με αυτό το παραμύθι, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, ήταν αρχικά άντρας, ονόματι Ζαν-Μισέλ Τρονιέ, και στη συνέχεια άλλαξε φύλο και όνομα…Φήμη που προέρχεται από τη σφαίρα των συνωμοσιολόγων της άκρας δεξιάς. Πέρα από την ίδια τη φήμη, το επεισόδιο αποκαλύπτει τον φόβο ότι η προεδρική εκλογή του 2022 μπορεί να δηλητηριαστεί από θεωρίες συνωμοσίας, όπως είχε συμβεί στις δυο τελευταίες αμερικανικές εκλογές…Yπάρχει κάτι βαθιά αμερικανικό στο τρανσφοβικό παραλήρημα που έχει στόχο την Μπριζίτ Μακρόν. Όπως θυμίζει ο ειδικός Tristan Mendès-France, μια παρόμοια φήμη είχε εξαπλωθεί και για την Μισέλ Ομπάμα, και είχε γίνει σημαία για την συνωμοσιολογική σφαίρα της χριστιανικής και πουριτανής ακροδεξιάς στις ΗΠΑ ».

Kεντρική φωτογραφία: Splash News / Ideal Image

πηγή womantoc