Ο απίστευτος λόγος ανάκλησης κάποιων Jeep Wrangler 4xe

Οι ανακλήσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και σε άλλους κλάδους, ενώ οι λόγοι ποικίλουν. Όπως ποικίλει και το πλήθος των αυτοκινήτων που αφορούν, τα οποία μπορεί να είναι από… ένα, αν πρόκειται για supercars, μέχρι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες. Όπως συνέβη π.χ. με τους αερόσακους της Tacata.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ανάκληση αφορά τα plug-in υβριδικά Jeep Wrangler 4xe που κατασκευάστηκαν από τις 8 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 και υπολογίζονται σε 2.903.

Το πρόβλημα αυτών των Jeep είναι το κοντέρ τους. Ο χιλιομετρητής τους δηλαδή, ο οποίος σταματά να λειτουργεί μόλις καταγράψει 21.473 χιλιόμετρα ακριβώς. Οι ειδικοί της μάρκας αποδίδουν τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία σε κάποιο σφάλμα του λογισμικού.

Και ναι μεν μπορεί το πρόβλημα να μην ακούγεται μεγάλο αλλά η πανίσχυρη NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) που στις ΗΠΑ έχει τον πρώτο και το τελευταίο λόγο διέταξε την ανάκληση. Με την αιτιολογία πως αν ο οδηγός δεν γνωρίζει τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητό του μπορεί να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη συντήρησή του με αρνητικές συνέπειες για την ασφάλειά του. Κάτι που φυσικά είναι απόλυτα σωστό.

πηγή cnn.gr