5 προορισμοί με καλό φαγητό για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα

Πέρα από τα εκάστοτε σχέδια για πολυήμερα ταξίδια εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής, υπάρχουν πάντα και ευκαιρίες κοντινών, μονοήμερων εκδρομών για όσους προτιμούν να περνάνε τις μέρες της ανάπαυλάς τους στην Αθήνα. Και κάποιες από αυτές τις εκδρομές δεν έχουν να προσφέρουν μόνο βόλτες σε όμορφα τοπία, αλλά και εγγυημένες γευστικές απολαύσεις.

Σε απόσταση ούτε 2 ωρών οδήγησης από το κέντρο της Αθήνας μπορείτε,, λοιπόν, να βρείτε αρκετές καλές προτάσεις, ειδικά αν είστε προσανατολισμένοι προς τα κρεατικά. Ωστόσο υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις και για όσους θα ήθελαν θαλασσινά, ενώ οι χορτοφάγοι θα βρουν σε κάθε περίπτωση επιλογές και για τις δικές τους διατροφικές συνήθειες.

Ορχομενός

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Η Βοιωτία έχει γίνει ποικιλοτρόπως διάσημη για τα κρεατικά της και αποτελεί τόπο συχνών επισκέψεων των κατοίκων της πρωτεύουσας, λόγω της εγγύτητάς της προς την Αθήνα. Ο Ορχομενός δεν έχει βέβαια τη διασημότητα της Λιβαδειάς, αλλά είναι ένας πιο χαλαρός προορισμός, σε λίγο-πολύ ίδια απόσταση (1,5 ώρα, περίπου).

Η περιοχή έχει πολύ παλιά ιστορία κι έτσι υπάρχουν αρκετά αρχαία και βυζαντινά αξιοθέατα κοντά στη σημερινή πόλη, η οποία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πεδιάδας της Κωπαΐδας. Αναζητήστε την οικογενειακή ταβέρνα «Ο Κίσσας» στην κεντρική πλατεία (Ευαγγελιστή Λουκά) για ποικιλία κρεατικών ψητών ή φτιαγμένων στη σούβλα, τα οποία προέρχονται από το κρεοπωλείο που διατηρεί ο χώρος. Μάλιστα, αν είστε τυχεροί, θα βρείτε και τοπική προβατίνα, μαγειρεμένη σε χαρτόδεμα. Για να είστε σίγουροι, κάντε ένα τηλέφωνο πριν ξεκινήσετε από Αθήνα (6984989655).

Νέα Λάμψακος

Αν προτιμάτε τα θαλασσινά ή αν νιώθετε ότι χρειάζεστε μια ανάπαυλα από το κρέας με κάτι σε ψαρικό, τότε θα πάρετε τον δρόμο για τη Νέα Λάμψακο, στο παραλιακό μέτωπο έξω από τη Χαλκίδα. Χρειάζεται ασφαλώς να περάσετε από την Αττική στην Εύβοια για να το κάνετε αυτό, ωστόσο η διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας δεν υπερβαίνει τη 1 ώρα οδήγησης.

Η Νέα Λάμψακος είναι κωμόπολη με γραφικά σπίτια και μεγάλες πλατείες, χτισμένη στον κάμπο Ληλαντίων, με έξοδο προς τον Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο. Αναζητήστε το «Ακρογιάλι» στην παραλία με σήμα κατατεθέν τον φάρο, το οποίο διαθέτει άνετη σάλα με τζάκια σε περίπτωση που ο καιρός είναι κρύος –το ψάρι του είναι πάντα φρέσκο, ενώ θα βρείτε και καλαμαράκια, γαρίδες κτλ. Θαυμάσια επιλογή είναι και το «Κουτούκι του Περικλή», όπου θα γευτείτε καραβιδομακαρονάδα, καβουροσαλάτα, μια διάσημη αχινοσαλάτα και φρέσκα όστρακα, αλλά και ο «Καπετάνιος» στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα, που δεν έχει μόνο κορυφαίο βασικό μενού, αλλά και παινεμένα συνοδευτικά (σαλάτα με αλμυρά χόρτα της θάλασσας, κολοκυθοκεφτέδες, πατάτες τηγανητές).

πηγή travel.gr