Πρωτοχρονιά 2022: Οι πρώτες χώρες που υποδέχθηκαν το νέο έτος

Με την ελπίδα το 2022 να σημάνει το τέλος της πανδημίας, αρκετές χώρες υποδέχθηκαν ήδη το νέο έτος.

Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Βόρεια Κορέα και Χόνκ Κονκ ήταν από τις πρώτες χώρες που γιόρτασαν την άφιξη του 2022.

Η πανδημία πάντως, θα επηρεάσει για μια ακόμα φορά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, καθώς πολλές χώρες έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς εν μέσω σφοδρού κύματος μολύνσεων που ασκεί πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα.

Ειδικά στην Ευρώπη οι παραδοσιακές συναυλίες και τα σόου με τα πυροτεχνήματα που συνήθως προσελκύουν χιλιάδες θεατές στους δρόμους ακυρώθηκαν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ζυρίχη, τις Βρυξέλλες, τη Βαρσοβία και τη Ρώμη.

Λιτό σόου με φώτα στη Νέα Ζηλανδία
Η Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που υποδέχθηκε το 2022 με ένα λιτό σόου με φώτα στη Harbour Bridge του Όκλαντ, το οποίο αντικατέστησε το παραδοσιακό σόου πυροτεχνημάτων που ακυρώθηκε λόγω Covid.

Παρότι οι Αρχές εξακολουθούσαν να θέλουν να αποθαρρύνουν τη συγκέντρωση πλήθους, αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα, οι περιορισμοί που ίσχυαν λόγω της πανδημίας ήρθησαν πριν από λίγες μέρες. Έτσι, αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν το σόου. Μετρώντας αντίστροφα, υποδέχτηκαν το νέο έτος ζητοκραυγάζοντας.

Ακολούθησε η γειτονική Αυστραλία, η οποία προχώρησε στους εορτασμούς της παρά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα. Ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό από τη Γέφυρα στο λιμάνι του Σίδνεϊ και την Όπερα του Σίδνεϊ.

Λόγω της έκρηξης, τα πλήθη ήταν πολύ μικρότερα από ό,τι στα χρόνια πριν από την πανδημία, όταν 1 εκατομμύριο… γλεντζέδες θα συνωστίζονταν στο εσωτερικό του Σίδνεϊ.

Οι χώρες της Ασίας και της περιοχής του Ειρηνικού είναι από τις πρώτες που υποδέχονται κάθε φορά το νέο έτος.

Πυροτεχνήματα στην Αυστραλία
Με ένα φαντασμογορικό θέαμα γεμάτο από πυροτεχνήματα και παρά τα αυστηρά μέτρα έναντι της Covid 19, η Αυστραλία υποδέχτηκε το 2022.

Ο ουρανός στο λιμάνι του Σίδνεϊ, γέμισε από εκατοντάδες πυροτεχνήματα, τα οποία έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα ημέρα πάνω από τη Harbor Bridge και την Όπερα.

Λαμπερά πυροτεχνήματα διέσχιζαν τον νυχτερινό ουρανό την Πρωτοχρονιά, στην πλατεία της Πιονγκγιάνγκ της Βόρειας Κορέας, κάτω από το βλέμμα πλήθους ανθρώπων νωρίς την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021.

Οι πολίτες στο Χονκ Κονγκ γιόρτασαν την έλευση της νέας χρονιάς με συναυλία και πυροτεχνήματα στο λιμάνι.

πηγή cnn.gr