Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού: Έχουμε τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα, την αύξηση των κρουσμάτων και το σχέδιο για οικονομική ενίσχυση – «Σκεφτείτε ότι πριν από έναν ακριβώς χρόνο έφταναν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια. Και, σήμερα, το 80% των ενηλίκων Ελλήνων, 4 στους 5 δηλαδή, έχει επιλέξει να θωρακίσει την υγεία του» – «Στη διάρκεια του 2021 δεν ήταν λίγες και οι εθνικές προκλήσεις. Και σε αυτές, όμως, απαντήσαμε με τη σύνεση της αποφασιστικότητας»
Νότα ελπίδας για τη νέα χρονιά έδωσε με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας στα μεταρρυθμιστικά έργα που έρχονται, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, τις καινοτομίες. Αναφερόμενος στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την αποφυγή του γενικού lockdown ενώ στάθηκε στα «διδάγματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».

Εστιάζοντας στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας τόνισε ότι «όλα τα κράτη αντιμετωπίζουν αυτό το δυναμικό φαινόμενο. Με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, αλλά και λιγότερες νοσηλείες. Ενώ, ειδικά στη δική μας χώρα, ζούμε τη μετάβαση από τη μετάλλαξη ”Δ” στην ”Ο”, που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ρυθμούς εκδήλωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι παρεμβάσεις μας δεν παραμένουν άκαμπτες, αλλά προσαρμόζονται χρονικά στα δεδομένα. Με σχέδιο για την κίνηση της αγοράς, την κοινωνική συμπεριφορά αλλά και την αντοχή των δομών υγείας. Έτσι, άλλωστε, πετύχαμε να αποφύγουμε τα lockdown και ήδη να γιορτάσουμε κανονικά τα Χριστούγεννα».

Όσον αφορά στο διπλωματικό πεδίο ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι στη «διάρκεια του 2021 δεν ήταν λίγες και οι εθνικές προκλήσεις. Και σε αυτές, όμως, απαντήσαμε με τη σύνεση της αποφασιστικότητας. Η εθνική άμυνα ενισχύθηκε όσο ποτέ».

ΠΗΓΉ protothema