Μητσοτάκης – Από την 1η Ιανουαρίου ισχύει μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis welcomes Prince Charles, Prince of Wales before their meeting at Maximos Mansion in Athens , Greece on March 25, 2021. Anniversary celebrations for the 200 years since the beginning of the Greek War of Independence of 1821 against the Ottoman Empire. / Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζει τον Πρίγκιπα Κάρολο, πρίγκιπα της Ουαλίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, 25 Μαρτίου 2021. Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, από την 1η Ιανουαρίου ισχύει μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα. Στόχος, να δημιουργηθούν νέες καλύτερες θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές. Να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ώστε να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία. Η αναδιανομή υπέρ των αδυνάμων να γίνει ακόμη πιο γενναία. Και ειδικά οι νέοι μας να έχουν μια καλύτερη ζωή. Το είπαμε, το κάνουμε και το 2022!» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Kyriakos Mitsotakis

8 ώρες πριν

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, από την 1η Ιανουαρίου ισχύει μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα. Στόχος, να δημιουργηθούν νέες καλύτερες θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές. Να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ώστε να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία. Η αναδιανομή υπέρ των αδυνάμων να γίνει ακόμη πιο γενναία. Και ειδικά οι νέοι μας να έχουν μια καλύτερη ζωή. Το είπαμε, το κάνουμε και το 2022!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "@PrimeministerGR Στήριξη εισοδήματος Από 01.01.2022: Αυξάνεται o κατώτατος μισθός κατά 2% και θα υπάρξει και νέα αύξηση εντός του 2022. H προκαταβολή φόρου διαμορφώνεται από το 100% στο 80% για τα νομικά πρόσωπα και στο 55% για τα φυσικά πρόσωπα σε μόνιμη βάση. Συνεχίζεται και για το 1o εξάμηνο του 2022 n μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, στα εισιτήρια κινηματογράφων, στο τουριστικό πακέτο και στα γυμναστήρια. Μειώνεται στο 10% το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% όπου κυμαινόταν έως πέρυσι για όλους άνω των 29 ετών."
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "@PrimeministerGR Στήριξη εργασίας και επενδύσεων Από 01.01.2022 Μειώνεται o φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων από το 24% στο 22%. Συνεχίζεται και για το 2022: H αναστολή καταβολής Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. H μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα."
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "@PrimeministerGR Μετασχηματισμός οικονομίας Από 01.01.2022: Παρέχονται κίνητρα για συνενώσεις και συνεργασίες μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης επί του φόρου εισοδήματος, ενώ από την 1n Οκτωβρίου 2021 έχει μειωθεί κατά 50% φόρος στη συγκέντρωση κεφαλαίου. To 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων."
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
πηγή in.gr