Μητσοτάκης στον Άη Στράτη: Η φωτογραφία πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά

Με μια φωτογραφία που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram περνώντας πάνω από τον Άη Στράτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τιμή στον ήρωα πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, τον υποσμηναγό, Νικόλαο Σιαλμά, ο οποίος είχε σκοτωθεί στις 18 Ιουνίου 1992 κατά τη διάρκεια αερομαχίας του με τουρκικά αεροσκάφη.

Ο πρωθυπουργός έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram:

«Πετώντας πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά στον Αη Στράτη. Η Ελλάδα δεν ξεχνά αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Χρόνια πολλά! 🇬🇷».

Νωρίτερα, νέα μηνύματα για τη σημασία των εμβολιασμών, τόσο για την προστασία των μαθητών που θα ξανακάτσουν στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα όσο και για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας και την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Λήμνου υπογράμμισε, ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων, την ανάγκη για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης: «Εντάξει τα παιδιά είναι λιγότερο ευπαθή αλλά θέλουμε να τα προστατεύσουμε όσο περισσότερο γίνεται και τώρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός».

 

«Αν και το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε τα συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει για να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα».