Οπαδός του χόκεϊ εντοπίζει μελάνωμα από μακριά και σώζει τη ζωή μέλους της ομάδας

Φοιτήτρια ιατρικής σώζει μέλος ομάδας χόκεϊ όταν τον ειδοποιεί με sms που κόλλησε στο διαχωριστικό τζάμι πως μια ελιά στο λαιμό του μοιάζει με μελάνωμα.

ΗΝάντια Ποπόβιτσι βρισκόταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της αγαπημένης της ομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Εντελώς τυχαία παρατήρησε μία περίεργη ελιά στον λαιμό ενός μέλους της ομάδας Vancouver Canucks, του κύριου Χάμιλτον που εργάζεται ως βοηθός στην ομάδα. Η κοπέλα είχε εργαστεί στο παρελθόν ως εθελόντρια βοηθός νοσοκόμων κι έτσι είχε δει παρόμοια περιστατικά. Το χρώμα της ελιάς έμοιαζε κοκκινο-καφέ και δεν ήταν ακανόνιστο το σχήμα της.

Έτσι, πληκτρολόγησε στο κινητό της ένα sms και περίμενε ως τη λήξη του αγώνα. Γνέφοντας διαρκώς προς την πλευρά του κ. Χάμιλτον κατόρθωσε να τραβήξει την προσοχή του και κόλλησε το κινητό στο διαχωριστικό τζάμι. Το μήνυμα έγραφε: «Η ελιά στο πίσω μέρος του λαιμού σας ίσως είναι μελάνωμα. Σας παρακαλώ δείτε έναν γιατρό!»

Εκείνος θεώρησε κάπως παράξενη την κίνησή της, άλλα, ευτυχώς, έλαβε σοβαρά το μήνυμα υπ’ όψιν του. Το ίδιο βράδυ ζήτησε από τη σύντροφό του να εντοπίσει την ελιά, και εκείνη όντως τη βρήκε. Έπειτα ρώτησε τον γιατρό της ομάδας αν φαίνεται κάτι επικίνδυνο και εκείνος του απάντησε καταφατικά. Η κοπέλα με το μήνυμα, με την οποία δεν γνωρίστηκαν εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο, μάλλον είχε δίκιο.

Έπειτα, οι γιατροί που τον εξέτασαν τον διέγνωσαν μελάνωμα β’ βαθμού, ένα είδος δηλαδή καρκίνου του δέρματος. Ακριβώς επειδή διαγνώστηκε νωρίς ήταν εφικτό να αφαιρεθεί εύκολα και να δοθεί αποτελεσματική αγωγή. «Με έσωσε» δήλωσε ο κ. Χάμιλτον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή. Οι γιατροί του είπαν πως αν το είχα αγνοήσει για 4-5 χρόνια δεν θα ήμουν εδώ.

«Με το μελάνωμα, όπως και με άλλους είδους καρκίνου, η επιτυχία της αγωγής για τη θεραπεία εξαρτάται ευθέως από το στάδιο της νόσου- όσο πιο γρήγορα βρούμε κάτι, τόσο το καλύτερο» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ashwani Rajput, διευθυντής του αντικαρκινικού κέντρου Kimmel του νοσοκομείο Johns Hopkins.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χάμιλτον σημείωσε πως ο γιατρός του είπε χαρακτηριστικά «Μπορώ να κάνω τη διάγνωση πως είναι καρκίνος και να σου πω ότι πρόκειται να θεραπευτείς στο ίδιο τηλεφώνημα».

Στη συνέχεια ο κ. Χάμιλτον έγραψε ένα γράμμα που αναρτήθηκε στο Twitter της ομάδας: «προς τη γυναίκα που μου άλλαξε τη ζωή και τώρα αναζητώ να βρω για να σου πως σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Μόνο που δεν ξέρω ποια είσαι και από πού»

Μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες η κ. Ποπόβιτσι ενημερώθηκε από τη μητέρα της που είχε διαβάσει το μήνυμα. Η κ. Ποπόβιτσι δεν είχε δει το μήνυμα καθώς κοιμόταν στο σπίτι της μετά από μια βραδινή βάρδια στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας στην οποία εργάζεται κατά τη διάρκεια της οποίας εκείνο το βράδυ επίσης απέτρεψε μια αυτοκτονία!

Στο μεταξύ η κοπέλα είχε ήδη κανονίσει να βρεθεί στον επόμενο αγώνα της ομάδας και ο κ. Χάμιλτον την προσκάλεσε ασφαλώς να τον γνωρίσει. Μάλιστα, αργότερα είπε στους δημοσιογράφους ήταν πως έπρεπε να μεταφέρει στην κοπέλα την αγάπη της μητέρας του που τού έσωσε τη ζωή.

Στο ίδιο παιχνίδι οι δυο ομάδες που έπαιζαν μεταξύ τους στον αγώνα παρέδωσαν μία επιταγή 10.000 δολαρίων στην κοπέλα προκειμένου να την διευκολύνουν στα δίδακτρα της Ιατρικής Σχολής. Στον αγώνα εκείνη καθόταν και πάλι στη θέση από όπου μπόρεσε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου. «Η εμπειρία είναι τόσο σπάνια είπε η ίδια που θα την κρατώ σαν φυλαχτό» δήλωσε ταπεινά εκείνη.

πηγή womantonic