Τζέιν Φόντα: «Έχω ανάγκη να με βρίσκουν οι άντρες γοητευτική»

Η 83χρόνη ηθοποιός δηλώνει πως η αποδοχή των ανδρών έχει ακόμα αξία για εκείνη

ΗΤζέιν Φόντα παραδέχεται ότι εξακολουθεί να δίνει αξία στην ανδρική αποδοχή όσο αναφορά την εμφάνιση της. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός σε μια ειλικρινή συνέντευξη στο περιοδικό «Grazia» μίλησε μεταξύ άλλων για την σχέση της με τους άνδρες, αποκαλύπτοντας πως θέλει να νιώθει πάντα γοητευτική, ενώ αναφέρθηκε και στον φεμινισμό, δηλώνοντας πως κάποτε δεν ήξερε ακριβώς τι σημαίνει.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Η 83χρόνη συγγραφέας και περιβαλλοντολόγος εξήγησε πως ήταν δύσκολο να συνδεθεί με τα φεμινιστικά κινήματα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, καθώς και στις αρχές της επόμενης αφού πίστευε ότι φεμινισμός σημαίνει ότι «δεν συμπαθούσες τους άντρες». Στην συνέχεια όμως αποκάλυψε πως «όταν έγινα φεμινίστρια για πρώτη φορά, σταμάτησα να δίνω σημασία στην εμφάνιση μου», κάτι που εξακολουθούσε να πραγματοποιεί στο διάστημα που μεσολάβησε από την ταινία «Barbarella» του 1968 μέχρι το «Monster in Law» του 2005. «Πίστευα ότι για να με πάρουν στα σοβαρά έπρεπε να μοιάζω σαν να μην με ενδιαφέρει το πως φαίνομαι», σχολίασε η ηθοποιός για την εξωτερική εμφάνιση που διατηρούσε εκείνη την εποχή.

Η στιγμή της επιφοίτησης, ωστόσο, δεν άργησε να φανεί με την star να αντιλαμβάνεται πλέον πιο καθαρά την ουσιαστική σημασία του φεμινισμού. «Ήρθε η στιγμή που πραγματικά έγινα φεμινίστρια όχι απλά θεωρητικά, και είχα αυτοπεποίθηση με τον φεμινισμό μου που δεν χρειαζόταν να παραμελώ την εμφάνισή μου. Μπορείς να είσαι όμορφη και να παραμένεις φεμινίστρια», δήλωσε.

Μπορείς να είσαι όμορφη και να παραμένεις φεμινίστρια

 

Η Φόντα επισήμανε επίσης πως έχει την «ασθένεια του να θέλω πάντα να ικανοποιώ» και μάλιστα όταν πρόκειται για την εμφάνιση της σε μια συνάντηση με κάποιον άνδρα. «Εάν πρέπει να είμαι σε μια διαδικτυακή συνάντηση και ξέρω πως θα υπάρχει και άντρας- ακόμα κι αν πάω στον γιατρό και είναι άντρας- νιώθω ντροπή που το παραδέχομαι αλλά δίνω περισσότερη προσοχή στην εμφάνισή μου από ό,τι αν ήταν γυναίκα. Έγινα ενήλικη τη δεκαετία του ’50 και είναι μέρος του DNA μου. Μάλλον θα νιώθω έτσι και στο νεκροκρέβατό μου», παραδέχτηκε η χολιγουντιανή star.

Η ακτιβίστρια αποκάλυψε επίσης πως έχει ανάγκη την ανδρική επιβεβαίωση, ώστε να γνωρίζει πως οι άνδρες την βρίσκουν ακόμα όμορφη στην ηλικία της. «Έχω την ανάγκη να νιώθω ότι οι άντρες με βρίσκουν γοητευτική, δεν εννοώ σέξι, απλά όμορφη για την ηλικία μου. Θέλω να λένε ότι είναι όμορφη για την ηλικία της».

πηγή womantonic