Μία γυναίκα που δεν φοράει άρωμα δεν έχει μέλλον»

Ηζωή μου δεν με ευχαριστούσε, οπότε τη δημιούργησα όπως ήθελα», είχε πει κάποτε η Γκαμπριέλ (Κοκό) Σανέλ, η γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με τη γυναικεία μόδα και πολυτέλεια. Η φιλόδοξη Γαλλίδα, που κατάφερε να γίνει μία από τις πιο εμβληματικές γυναίκες στην ιστορία, δημιουργώντας τον πιο πολυτελή οίκο του κόσμου, ήταν μία ιδιαίτερη προσωπικότητα με σκοτεινές πλευρές και ακόμα περισσότερα μυστικά.

Η φιλόδοξη Γαλλίδα, που κατάφερε να γίνει μία από τις πιο εμβληματικές γυναίκες στην ιστορία, δημιουργώντας τον πιο πολυτελή οίκο του κόσμου, ήταν μία ιδιαίτερη προσωπικότητα με σκοτεινές πλευρές και ακόμα περισσότερα μυστικά.

Είναι η γυναίκα που δίδαξε τις υπόλοιπες γυναίκες τι σημαίνει ανεπιτήδευτη κομψότητα, εισήγαγε την έννοια του πιο διαχρονικού ρούχου όλων των εποχών- του μικρού μαύρου φορέματος φυσικά – και έκανε το μαύρισμα μόδα, όταν κάποτε γύρισε ηλιοκαμένη από τις διακοπές της, ενθουσιάζοντας όλες τις γυναίκες, οι οποίες μέχρι τότε ορκίζονταν στην πάνλευκη επιδερμίδα τους.

Η μικροκαμωμένη Γαλλίδα, δεν είχε ποτέ εύκολη ζωή, ενώ η ίδια για πολλά χρόνια απέκρυπτε λεπτομέρειες σχετικά με την παιδική της ηλικία και τον τρόπο που μεγάλωσε. Παρακάτω, έχουμε 15 πράγματα που πιθανότατα να μην γνωρίζατε για την Κοκό Σανέλ.

– Τραγουδούσε σε καμπαρέ

– Το Κόκο δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Της το κόλλησαν από ένα τραγούδι που ερμήνευε την περίοδο που εργαζόταν σε καμπαρέ.

– Είναι η πρώτη γυναίκα που έφτιαξε παντελόνια για… γυναίκες! Αναζητούσε απεγνωσμένα έναν εύκολο και βολικό τρόπο για να ιππεύει το άλογό της και κάπως έτσι της γεννήθηκε η ιδέα.

– Είναι η δημιουργός του πιο διάσημου αρώματος στην ιστορία, του Chanel n.5 το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1921.

– Μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο.

– Μπήκε στον κόσμο της μόδας σχεδιάζοντας καπέλα.

– Έμενε σε ξενοδοχείο για πάνω από 30 χρόνια.

– Είναι η δημιουργός του γυναικείου κοστουμιού, δηλαδή του ταγέρ.

– Δεν ήταν και ο πιο «εύκολος» άνθρωπος και δεν έχανε ευκαιρία να ασκεί κριτική στους γύρω της.

– Ανήκε στο ζώδιο του Λέοντα.

– Το μαύρο ήταν το αγαπημένο της χρώμα (και ποιος να την αδικήσει; )

– Είχε στενές σχέσεις με τους Ναζί.

– Την είχαν δει να κλαίει μόνο μία φορά. Πιο συγκεκριμένα, όταν σκοτώθηκε ο αγαπημένος της.

– Έγινε διάσημη στην Αμερική μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

– Σχεδίασε το… μνήμα της!

πηγή womantonic