Αληθινός σασμός στην Κρήτη: Βεντέτα σταμάτησε μετά από 20 χρόνια με δύο βαφτίσεις (vid)

Η πραγματική βεντέτα που έληξε μετά από 20 χρόνια στον Δήμο Αμαρίου στην Κρήτη, με έναν όρκο και δύο βαφτίσεις.

Με σασμό έληξε μία βεντέτα στην Κρήτη, βάζοντας τέλος στο μίσος που υπήρχε μεταξύ δύο οικογενειών του Δήμου Αμαρίου και κρατούσε για περίπου δύο δεκαετίες.

Η κόντρα μεταξύ τους είχε ξεκινήσει για κτηματικές διαφορές που προκάλεσαν το πρώτο φονικό, το οποίο ακολούθησε άλλο ένα, τρία χρόνια αργότερα. Απολογισμός; Δύο νεκροί, ένας άνδρας να είναι πλέον σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά και αρκετοί τραυματισμοί.

 

Τους τελευταίους όμως 23 μήνες, αρκετά μέλη των δύο οικογενειών, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην βεντέτα, αρχίζοντας τις ειρηνευτικές διαδικασίες.

Συνολικά 17 άτομα συμμετείχαν σε αυτές και παρά το γεγονός οτι χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια, δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν και τελικά κατάφεραν να μπει τέλος σε μία βεντέτα που τρόμαζε μία ολόκληρη περιοχή της Κρήτης, της οποίας οι κάτοικοι φοβόντουσαν τη στιγμή του επόμενου χτυπήματος…

Το μόνιασμα αυτό επισφραγίστηκε με δύο τρόπους… Αρχικά με τον όρκο τιμής μπροστά στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην Μονή Δισκουρίου και στη συνέχεια με δύο βαφτίσεις που νονοί των παιδιών ήταν μέλη των μέχρι πρότινος αντίπαλων οικογενειών.

Έτσι, εκτός από την επιτυχημένη σειρά του Alpha, σασμός υπήρξε και στην πραγματική ζωή στην Κρήτη.

πηγή protothema